Managed hosting door True

Tablet houdt Europese IT-markt overeind

 

In Europa stijgt de vraag vanuit de zakelijke markt naar nieuwe ict-producten, maar de groei vanuit de consumentenhoek neemt af. Dit meldt onderzoeksbureau GfK Retail and Technology op basis van onderzoekscijfers over de eerste helft van 2011. De zakelijke markt vraag vooral naar tablets-pc’s, servers en storage.

GfK maakte dit bekend tijdens de it-beurs IFA in Berlijn. In de eerste helft van 2011 steeg de Europese vraag naar it-producten met 11 procent vergeleken met het jaar daarvoor. Er was met name veel vraag naar nieuwe tablect-pc's. Er worden de komende kwartalen meer nieuwe, innovatieve tablets op de markt verwacht, aldus GfK.

In West-Europa was er meer vraag naar nicheproducten, zoals large-format monitoren, externe harde schijven en tablet-pc's. Dat komt volgens GfK doordat gebruikers op hun pc's content willen zien in een hoge HD-beeldkwaliteit.

Windows 7

Verder wordt er in West-Europa meer in cloud computing-oplossingen geïnvesteerd om te zorgen voor een hoge beschikbaarheid van applicaties en data. Daarom nam de vraag toe naar nieuwe switches, routers en netwerkgebaseerde storage.

Tot slot verwacht GfK dat bedrijven dit jaar vaker overstappen naar het besturingssysteem Windows 7.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4169226). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.