Managed hosting door True

Sogeti levert Apple iPads aan Eerste Kamer

 

Ict-dienstverlener Sogeti is door de Nederlandse Eerste Kamer ingeschakeld om Apple iPads te leveren aan alle 75 leden. De senatoren kunnen de volledige informatiestroom van wetsvoorstellen, kamercorrespondentie en andere vergaderstukken digitaal beheren en raadplegen. Sogeti heeft hiervoor ook een speciale app ontwikkeld. De Eerste Kamer heeft 150.000 euro voor de digitalisering uitgetrokken.

De Nederlandse Eerste Kamer is van alle parlementaire huizen in Europa de eerste die overgaat naar digitale informatievoorziening. Veel van deze huizen kijken naar digitalisatie van hun documentstromen, bijvoorbeeld gekoppeld aan het gebruik van een tablet.

App stapsgewijs opgeleverd

De ontwikkeling van de app heeft ongeveer zeven maanden geduurd. ‘Onze kracht is om op applicatiegebied dicht tegen de eindgebruikers aan te zitten en snel te schakelen met de opdrachtgevers', zegt Sogeti-ceo Jeroen Versteeg. ‘We hebben de app stapsgewijs opgeleverd. Als een onderdeel gereed was, bijvoorbeeld het weekoverzicht, dan werd dat meteen besproken. Zo hebben we op een prettige manier met alle partijen samengewerkt.'

Ondanks een ietwat stoffig karakter loopt de Nederlandse Eerste Kamer voorop in digitale ontwikkelingen. In 1994 verschenen al de eerste kamerstukken op internet en sinds 1997 heeft de Senaat een website. Al tweehonderd jaar verspreidt de Eerste Kamer zijn wetsontwerpen, brieven van de regering, verslagen en andere vergaderstukken in gedrukte vorm. Al deze post is wekelijks goed voor zo'n vijfhonderd pagina's papier, dat tot nu toe met een koerier werd bezorgd op de huisadressen van de Kamerleden. De omschakeling op de iPad is volgens een berekening van de Eerste Kamer binnen één jaar kostendekkend vanwege de omvangrijke besparing die wordt gerealiseerd op de huidige printkosten en de koeriersdiensten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4167521). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

En men had nog geen laptop om de papierkosten te kunnen drukken?
Dit is gewoon zonde van het belasting geld. Iedereen in de IT weet inmiddels dat tablets het helemaal niet waar maken om een vervanging te zijn voor bestaande middelen. Slecht in bepaalde gevallen waar de persoon heel erg mobiel door het bedrijf moet open en geen bureau voor handen heeft.
Dure les voord e kamer om daar zelf achter te komen. Jammer dat het in de tijd van bezuinigingen toch kan gebeuren van ons belasting geld.

Nou naamgenoot van me, dat zie ik toch echt anders.
De senatoren gebruiken de ipads om tijdens de lange sessies de wetsvoorstellen, kamercorrespondentie en andere vergaderstukken nog eens erbij te pakken.
Buiten de vergaderingen op neem ik aan dat ze verder kijken op hun laptops of pc's.

Waar ik altijd om moet lachen is de opmerking van bezuinigingen het allemaal moet gebeuren van ons belasting geld terwijl als de economie goed gaat je er niet over hoort haha.
Henk, ik zal je vertellen dat het altijd van ons belastinggeld gaat. ;)

150K - 75 ipads a 600 45K = 105 K voor de app en scannen ? vreemds meer informatie gewenst

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.