Managed hosting door True

HP stelt definitieve overname Autonomy uit

 

HP heeft de deadline voor aandeelhouders om in te stemmen met de overname van het Britse softwarehuis Autonomy tot 3 oktober 2011 uitgesteld. Sinds de aankondiging heeft slechts 41,6 procent van de HP- en Autonomy-aandeelhouders ingestemd met de overname. De aandeelhouders zouden willen wachten of er niet een andere bieder komt die meer dan HP zou willen betalen.

Op 19 augustus 2011 maakte HP bekend dat het voor 10,3 miljard dollar Autonomy wilde overnemen. HP wil een grotere speler worden op het gebied van zakelijke software. Ceo Leo Apotheker zet zelfs zo hoog op software in, dat HP overweegt zijn pc-divisie af te stoten.

Big Data

Volgens Apotheker kunnen klanten van HP dankzij de technologie van Autonomy beter hun opgeslagen data beheren en analyseren, zowel gestructureerde data als ongestructureerde data. Het lijkt erop dat HP ook wil profiteren van de groeimarkt van 'big data'.

Met de overname van Autonomy wil HP zijn omzetcijfers uit de verkoop van software, onder andere software voor clouddiensten, opkrikken. In 2010 werd er slechts 3 procent van de 126 miljard dollar omzet via de verkoop van software gerealiseerd. Apotheker wil dit percentage verdriedubbelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4167508). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.