Managed hosting door True

Tele2 vestigt in nieuw kort geding hoop op Opta

KPN vergoedt schade aan OT2010

 

Justitia

Telecomleverancier KPN vergoedt de extra kosten die het programmabureau OT2010 heeft moeten maken in de aanbesteding van het cluster Vaste Telefonie. Dit gebeurt overigens alleen als KPN de opdracht definitief gegund krijgt. Dit bleek tijdens het kort geding op 12 september 2011 waarin concurrent Tele2 de gunning aan KPN wederom aanvecht.

Het meest recente kort geding van Tele2 is de zoveelste die speelt in de aanbesteding van het cluster Vaste Telefonie. KPN werd in eerste instantie uitgesloten van de opdracht vanwege oneerlijke concurrentie, maar vocht die beslissing met succes aan. In de tussentijd had Tele2 de opdracht van honderdtwintig miljoen euro over zes jaar voorlopig gegund gekregen, maar zag na het besluit van de rechter de klus aan zijn neus voorbij gaan. Tele2 stapte vervolgens naar de rechter om de opdracht alsnog te krijgen, maar zonder succes. Nu eist Tele2 dus dat KPN niet de opdracht krijgt.

Definitieve gunning

Door het juridische getouwtrek tussen OT2010, KPN en Tele2 heeft de overheidsopdracht forse vertraging opgelopen. Oorspronkelijk moest het contract eind 2010 al ingaan, maar nu kan dit op z'n vroegst pas eind 2011. Naar verluidt kost de vertraging het programmabureau per maand een miljoen euro. OT2010 en KPN wilden tijdens de rechtszitting niet bekendmaken hoe hoog de schadevergoeding is. Wel werd duidelijk dat het akkoord tussen beide partijen pas ingaat als KPN de aanbesteding definitief gegund krijgt.

Tele2 eist in het laatste kort geding dat KPN het cluster Vaste Telefonie niet definitief gegund krijgt. De telecomaanbieder vestigt zijn hoop op de Opta, dat een onderzoek is gestart naar de overeenkomst tussen de overheid en KPN. Op 26 september 2011 doet de rechter in deze zaak uitspraak. Mocht Tele2 wederom verliezen, dan procedeert het bedrijf zeer waarschijnlijk door.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4167495). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.