Managed hosting door True

Bug zorgde voor uitval Google Docs

 

Bug

Een bug in het geheugenbeheer veroorzaakte vorige op 7 september 2011 een tijdelijke uitval van het online applicatieplatform Google Docs. Door de uitval van Google Docs waren een aantal functies even niet bereikbaar zoals Document Lists, Google Documents, Google Drawings en Google Apps Scripts.

De uitval werd veroorzaakt door een ‘memory management bug'. Dit schrijft Alan Warren, engineering director bij Google, in een blog. Elke keer dat Google Docs wordt aangepast, bekijkt een machine welke servers een update moeten krijgen. Door de bug konden de machines niet hun geheugen verversen. Daardoor raakten de kaarten te vol met data en moesten ze opnieuw worden gestart. Na de nieuwe opstart raakte het geheugen nog sneller vol en konden de servers niet meer alle applicaties beschikbaar stelen, zoals documenten. Binnen een uur was de bug verwijderd en het probleem verholpen, aldus Google.

De tijdelijke uitval van Google Docs roept kritische vragen op of cloud computing wel zo zaligmakend is. Onlangs kampte Microsoft met zijn Office 365 met de zoveelste storing en sommige Windows Live-diensten, zoals Hotmail en SkyDrive, werkten niet. Eerder dit jaar viel Amazon Web Services eveneens uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4167483). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.