Managed hosting door True

Broadcom koopt NetLogic voor 3,7 miljard dollar

 

Dollars

Broadcom, dat mobiele chips bouwt voor onder meer Apple-toestellen, koopt sectorgenoot NetLogic Microsystems. Door de overname krijgt Broadcom onder andere technologie voor 4G-netwerken in handen.

NetLogic bouwt chips voor netwerkapparatuur. Het bedrijf heeft grote klanten als Cisco, Brocade en IBM. Broadcom betaalt vijftig dollar per aandeel voor het bedrijf, wat neerkomt op zo'n 3,7 miljard dollar in contanten. Dat is een bonus van 57 procent op de slotkoers van NetLogic afgelopenvrijdag.

De raden van bestuur van beide bedrijven zijn akkoord met de overname. Deze zou in de eerste helft van 2012 moeten worden afgerond.

Broadcom heeft 9460 werknemers in dienst en haalde in 2010 een omzet van 6,82 miljard dollar. Dat was 51,8 procent meer omzet dan in 2009. NetLogic haalde in 2010 een omzet van 381,7 miljoen dollar en een verlies van 66,4 miljoen dollar.

In samenwerking met Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4167470). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.