Managed hosting door True

Minder managers nodig door zelfredzaamheid werknemers

Nobel kiest alleen nog voor HBO’ers

 

Ict-dienstverlener Nobel uit Naarden neemt uitsluitend nog werknemers aan die minimaal een HBO-opleiding hebben genoten. Er worden geen MBO'ers meer aangenomen zoals vroeger het geval was. Dat is nodig omdat het bedrijf tegenwoordig kennisintensieve diensten wil leveren, waarbij werknemers steeds vaker zelf beslissingen kunnen nemen, aldus Nobel-directeur Piet van Vugt. Dat betekent ook dat er minder leidinggevenden nodig zijn. 'Ons management is gehalveerd'.

Nobel is niet meer het bedrijf van vroeger dat puur hardware leverde. 'Het is een nieuw bedrijf', aldus Van Vugt. Hij vervolgt: ‘De meeste werknemers hebben een HBO-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van techniek en communicatie. De gemiddelde leeftijd van een Nobel-werknemer is ongeveer 32 jaar.'

Nobel voert voor zijn werknemers een talentmanagementbeleid met veel aandacht voor sociale vaardigheden, zo vervolgt Van Vugt. 'Veel mensen zitten daardoor nu op een andere plek dan waar ze zijn binnengekomen. De communicatievaardigheden van medewerkers worden steeds belangrijker. We laten onze teams vaak zelf hun vraagstellingen oplossingen. Dat vinden ze leuk. Onze werknemers kunnen zichzelf aansturen en zelfstandig beslissingen nemen; ze hoeven daardoor minder coaching te krijgen. Ons management is daardoor gehalveerd, we hebben bij Nobel nog maar veertien managers in dienst.'

Interview met directie Nobel

Lees ook het interview met de directie van Nobel: Nobel: computerhandelaar wordt dienstverlener.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4166773). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

"waarbij werknemers steeds vaker zelf beslissingen kunnen nemen,"

Dat is vervelend als je een prima MBO niveau 4 diploma hebt en prima zelfstandig beslissingen kan nemen.

Hopeloos verouderd selectiemodel. in de farmacie zie je dit ook: mensen zonder academische graad kunnen daar ook niet hogerop komen. En dit terwijl mensen met een lagere (voor)opleiding maar met veel werkervaring eenvoudig op hetzelfde niveau kunnen acteren. Wat zegt een vooropleiding nu over je competenties? Niets ... helemaal niets.

Eens met Nescio en Henk. Erg jammer wanneer bedrijven zich zo kort zichtig opstellen.

Dit kunnen ze zich helemaal niet permiteren. Je moet gaan voor de beste kandidaat of dit nu een ongeschoolde is, een man, een vrouw, een chinees of een fransman de beste moet worden aangenomen.

De beste is zeker niet altijd de hoogd opgeleide of de gene die het meeste salaris durft te vragen.

Vergeet niet dat Bill Gates, John F Kennedy, Tomas Edison, Henry Ford, Winston Churchhill allemaal zonder uitzondering GEEN HBO diploma hebben behaald. Toch waren dit mensen die beschikten over bijzondere kwaliteiten en hebben ze kansen gekregen en benut zich te onderscheiden.

Zeker in een tijd waar te veel HBO instellingen tegen betaling diplomas afgaven of in een tijd waar je bij het LOI of het NCOI binnen 1 jaar met 1 avond in de week je voltijds HBO dilploma kan halen ZEER stubpide om te denken dat een HBO / WO diploma iets zegt:

HBO / WO-ers kunnen ook ongeschikt en onbekwaam zijn.
Niet HBO / WO-ers kunnen wel geschikt en bekwaam zijn.


Voor de niet HBO-ers die toch een kans willen maken op een goede baan, start een cursus EHBO!

Kan je altijd zeggen dat je beschikt over (E)HBO werk en denk niveau.

Bij de te verwachte schaarste aan personeel de komende jaren door vergrijzing ben ik vooral benieuwd hoe en waar ze die HBO/Wo-ers vandaan denken te gaan halen.

Scholing is een paspoort naar, maar geen garantie voor

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.