Managed hosting door True

Intersystems koopt zorgsoftware Siemens

 

Databaseleverancier Intersystems neemt Siemens Health Services France over. Daarmee krijgt het de beschikking over Clinicom, een administratie- en factureringssysteem voor ziekenhuizen. Intersystems wil dit pakket samenvoegen met het eigen Trakcare-pakket tot een compleet administratie- en medisch registratiesysteem dat is gebaseerd op de database Caché. In eerste instantie richt Intersystems zich met het fusiepakket op de Franse markt, maar het softwarebedrijf overweegt de extra functionaliteit ook in andere landen in te zetten.

Het Siemens-concern heeft dochteronderneming Siemens Health Services France verkocht aan InterSystems. Het onderdeel gaat verder onder de naam InterSystems SAS. Intersystems gebruikt de overname om zijn zorgoplossing Trakcare op de Franse gezondheidsmarkt in te zetten. Trakcare, waarmee bijvoorbeeld in Schotland en Zweden elektronische patiëntendossiers zijn ontwikkeld, wordt in Frankrijk aangevuld met Clinicom, het administratie- en factureringssysteem waarmee zo'n zestig ziekenhuizen werken. Deze combinatie is mogelijk omdat beide producten op de InterSystems Caché-databasetechnologie draaien. Bovendien werken de twee organisaties al ruim tien jaar als partners samen.

De activiteiten van Siemens Health Services France voor de private medische sector zijn overigens verkocht aan Web100T uit Mérignac.

LSP

InterSystems Corporation, met hoofdzetel in Cambridge, Massachusetts, levert database- en integratietechnologieën voor applicaties in onder meer de gezondheidszorg. Naast Trakcare en Caché biedt de softwareleverancier het integratieplatform Ensemble, het zorgplatform HealthShare en de analysesoftware Deepsee. In Nederland bouwde het bedrijf samen met CSC het landelijk schakelpunt (LSP), waarmee gezondheidszorginstellingen onderling gegevens over patiënten kunnen uitwisselen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4165169). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.