Managed hosting door True

Microsoft Build

Windows 8 ondersteunt desktopvirtualisatie

 

Lokale desktopvirtualisatie

Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 8 ondersteunt desktopvirtualisatie. Gebruikers kunnen daardoor naast Microsoft ook andere besturingssystemen gebruiken, zoals Linux. Dit meldt Microsoft op zijn ‘Building Windows 8’-blog.

Microsoft's Hyper-V virtualisatiesoftware is geïntegreerd in Windows Server, maar nog niet met de Windows-besturingssystemen voor pc's. Windows 8 en Hyper-V zijn wel geintegreerd, aldus Steven Sinofsky, baas van de Windows en Windows Live-divisie op de desbetreffende blog. Daardoor kunnen it-managers virtuele servers en pc's makkelijker beheren, aldus Sinofsky.

Doordat Windows 8 Hyper-V ondersteunt, kunnen virtuele machines op meerdere 32-bit of 64-bit x86-besturingsystemen draaien, zoals Microsoft's Windows XP, Windows 7, Red Hat Linux en Suse Linux.

Remote Desktop Connection

Ontwikkelaars kunnen verder schakelen tussen meerdere testomgevingen en bijvoorbeeld gebruikmaken van het Remote Desktop Connection-protocol. Het Remote Desktop Protocol (RDP) is een meerkanaals-protocol dat gebruikt wordt om verbinding te kunnen maken met terminal services of voor het overnemen van een op Microsoft Windows gebaseerd systeem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4164833). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.