Managed hosting door True

Microsoft Build

'Samsung werkt aan Windows 8-tablet'

 

Microsoft werkt samen met Samsung aan een tablet die werkt op het nieuwe Windows 8-besturingssysteem. Windows 8 komt in 2012 beschikbaar. Volgens de Korea Economic Daily wordt de tablet tijdens de Microsoft Build-conferentie in Anaheim, dat van 11 tot en met 17 september 2011 plaatsvindt, gedemonstreerd.

Diverse media melden dat Microsoft zelf een tablet ontwikkelt of samenwerkt met hardwareleveranciers om een tablet te ontwikkelen die werkt op Windows 8. Windows 8 is geschikt voor tablets, notebooks, netbooks en desktops die een toetsenbord, muis of aanraakscherm hebben. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie TechEd 2011 in Nieuw-Zeeland heeft Microsoft de eerste tablets getoond die draaien op het besturingssysteem Windows 8. Zo werd er een tablet getoond met quad-core processoren.

Microsoft Windows Phone 7

Samsung en Microsoft geven geen commentaar. Feit is dat Samsung's Galaxy Tab-tablet  tot nu op Google Android werkt. Dat geldt ook voor de Samsung Galaxy S-smartphones. Google wil misschien zelf ook tablets gaan leveren, nu het Motorola Mobility heeft overgenomen. Door samen met Microsoft een tablet te ontwikkelen, wordt Samsung minder afhankelijk van Google. Samsung en Microsoft werken al een paar jaar goed samen op het gebied van smartphones. Zo werkt Samsung's Focus-smartphone op Microsoft's Windows Phone 7-besturingssysteem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4164816). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.