Managed hosting door True

Meru Networks koopt Identity Networks

 

Meru Networks, specialist in 802.11n wlan-netwerken, koopt voor een onbekend bedrag het Britse Identity Networks, leverancier van beheersoftware voor draadloze netwerken. Deze technologie kan worden ingezet als onderdeel van een bring-your-own-device (byod) beleid.

De technologie van Identity Networks, dat een hoofdkantoor heeft in Manchester, wordt bijvoorbeeld gebruikt in ziekenhuizen, grote kantoren en hotels. Dat zijn plekken waar bezoekers tijdelijk verblijven en graag gebruik willen maken van een wlan-omgeving.  Gasten die op een wlan inloggen krijgen eerst een sms of een e-mail met een code, waarmee ze kunnen inloggen.

Beheerders kunnen met de technologie van Identity Networks verder de handel en wandel van diverse soorten apparatuur, zoals smartphones, tablets en notebooks, op het draadloze netwerk volgen en gebruikersrechten toekennen. Volgens Meru kan de overgenomen technologie van Identity Networks door it-managers worden ingezet als onderdeel van een bring-your-own-device (byod) beleid.

Aruba en Cisco

Identity had vroeger een oem-relatie met Cisco. Hierbij werd de technologie van Identity Networks gebruikt in Cisco's NAC Guest Server product. Deze relatie werd vorig jaar beëindigd, maar de technologie van Identity Networks werkt met Cisco en ook met  Aruba en andere concurrenten, aldus Meru. De merknaam van Identity Networks wordt vanaf oktober omgedoopt tot Meru. Het kantoor van Identity Networks in Manchester blijft en wordt door Meru gebruikt als onderzoekscentrum .

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4164802). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.