Managed hosting door True

Strijd barst los rond patenten InterDigital

 

Intel, Samsung, Ericsson, en HTC zijn enkele grote leveranciers zie hun ogen hebben laten vallen op patenten van de Amerikaanse technologieleverancier InterDigital. Dat bedrijf levert producten voor draadloze telecomnetwerken en telefoons.

Ook Microsoft en Apple zouden interesse in de patenten van InterDigital hebben, zo meldt nieuwsdienst Bloomberg. Dat geldt ook voor Google, maar die zou afhaken, nu het voor 12,5 miljard dollar Motorola Mobility Holdings heeft overgenomen. Hierdoor haalt Google al nieuwe hardware en patenten binnen.

Patenten zijn in trek in de ict-markt. Eerder dit jaar kocht een consortium van Microsoft, EMC, Research In Motion, Sony en Ericsson voor 4,5 miljard dollar zesduizend patenten van Nortel Networks. Google moest na een hevige strijd met dit consortium afhaken. Ook InterDigital had interesse in de patenten, maar zag er op het laatste moment vanaf.

Samsung, Apple, RIM, HTC

InterDigital heeft 1300 Amerikaanse en 7500 internationale patenten geregistreerd. Daarnaast zijn er wereldwijd 9700 patenten aangevraagd. Klanten van InterDigital zijn onder andere Samsung, Apple, RIM, HTC en enkele Japanese en Taiwanese hardwareleveranciers. InterDigital wil af van de patenten, omdat het bedrijf overweegt zichzelf te koop te zetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4164746). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.