Managed hosting door True

Google Docs was tijdelijk offline

 

Google Docs, het cloudgebaseerde pakket van productiviteitsapplicaties, was in de nacht van 7 op 8 september 2011 tijdelijk niet beschikbaar. Dit meldt Google via zijn Apps Status Dashboard. Zo konden Google Documents en Google Drawings tijdelijk niet gebruikt worden. Ruim een uur later waren de problemen opgelost.

Google Docs bestaat onder andere uit documenten, spreadsheets en andere gebruikerstools. Google heeft de storing met Google Docs snel na de uitval gemeld en na een uur verholpen. Google biedt zijn klanten excuses aan voor de uitval. De storing gebeurde in de week dat Google aankondigde dat een aantal van zijn applicaties ook offline beschikbaar komen, zoals Google  Docs, Gmail en Calender.

Microsoft Office 365 en Amazon Web Services

De tijdelijke uitval van Googler Docs roept kritische vragen op of cloud computing wel zo zaligmakend is. Afgelopen week was er de zoveelste stroring van Microsoft Office 365 en eerder ook had Amazon Web Services problemen.

Volgens Vineet Jain, ceo de online dataopslagdienstverlener Egnyte, had de uitval van Google Docs geen grote impact op klanten in Europa. Volgens hem kunnen it-managers beter een hybride cloudoplossing gebruiken, die bestaat uit een publieke en een private cloudomgeving. Hierdoor heeft de it-afdeling altijd toegang tot bedrijfskritische data, ook als er geen internetconnectie is, aldus de baas van Egnyte.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4164716). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.