Managed hosting door True

Microsoft Build

Windows 8 start in acht seconden op

 

Microsoft zegt dat pc’s, notebooks en tablets met het besturingssysteem Windows 8 binnen acht seconden zijn opgestart. Dat is twee keer zo snel als een pc met Windows 7 wordt opgestart en even snel als het opstarten van een smartphone.

Windows start nu nog langzaam op, omdat een aantal processen bij het opstarten apart lopen. Dit schrijft Gabe Aul, programma manager van Windows, op Microsoft's Building Windows 8-blog. Windows 8 start volgens hem sneller op, dankzij een een hybride afsluitprocedure. Hierbij wordt de opstart gecombineerd met de slaapstandfunctie. Als de pc wordt afgesloten, wordt de status op een harde schijf opgeslagen. Bij een nieuwe opstart wordt de sessie van de volgende keer wederom van de harde schijf gehaald en voortgezet. De actuele status van applicaties wordt niet mee geladen. Bij het opstarten wordt alleen de kernel, dat sofware en hardware verbindt, gebruikt. Dat gaat een stuk sneller dan wanneer er eerst vanuit de slaapstand wordt opgestart.

In een video demonstreert Emily Wilson, programma manager van Microsoft‘s Kernel Platform Group, een opstart van een Windows 8-notebook. Dat deed ze nadat ze een batterij in de notebook had gezet om te bewijzen dat de pc niet eerder aan was.

Windows 8 komt pas eind 2012 op de markt, maar Microsoft maakt de markt inmiddels warm voor het besturingssysteem via zijn Building Windows 8-blob en de conferentie Microsoft Build, die deze week in Anaheim nabij Los Angeles plaatsvindt.

Windows 8 start op in 8 seconden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4160498). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Aha komt daar de naam vandaan, begin nu Office 2010 beter te begrijpen ;-)

Rob van den Boogaard
www.healthydesign.nl

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.