Managed hosting door True

Samsung gaat in hoger beroep

Duitsland bant Galaxy Tab 10.1 permanent

 

Na een voorlopig verbod heeft de Duitse rechter op 9 september 2011 besloten de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 permanent in Duitsland te verbieden. De rechter vindt dat de tablet teveel lijkt op de Apple iPad. De rechter verzwaarde zelfs het oordeel door ook de verkoop van de 7.7-versie te verbieden. Samsung is teleurgesteld over de Duitse uitspraak en gaat in beroep.

Nog geen maand geleden oordeelde een Nederlandse rechter nog dat de Galaxy Tab 10.1 van Samsung niet teveel lijkt op de Apple iPad. Mede gesteund door deze uitspraak gaat Samsung in Duitsland in beroep tegen de uitspraak. In Nederland werd wel de verkoop van de Galaxy S, S II en Ace verboden omdat die op hun beurt weer teveel lijken op Apple's iPhone.

De Duitse rechter oordeelde dat de afgeronde hoeken, de glasplaat en de vorm van de Galaxy Tab 10.1 teveel lijken op de Apple iPad. Daarom wordt ook de verkoop van het inmiddels aangekondigde kleinere broertje, de 7.7 van Samsung, in Duitsland verboden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4160040). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.