Managed hosting door True

Overname Right Hemisphere stimuleert productontwikkeling

SAP koppelt 3D-visualisatie aan bedrijfssoftware

 

Softwareleverancier SAP neemt voor een onbekend bedrag Right Hemisphere over. Dit is een Nieuw-Zeelands softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in 3D-visualisatie. SAP gaat de software koppelen aan de eigen bedrijfssoftware. De software wordt vooral interessant voor de maakindustrie, omdat het gebruikers de mogelijkheid biedt om ongeacht locatie samen te kunnen werken aan de ontwikkeling van een product.

Met het toevoegen van visualisatie aan de belangrijkste producten uit het portfolio denkt SAP dat gebruikers sneller een product op de markt kunnen krijgen. Ook komt de software volgens het bedrijf de productiviteit van zowel mensen als middelen ten goede en nemen de informatie- en proceskwaliteit toe. Beide bedrijven werkten al bij verschillende gemeenschappelijke klanten samen en naar aanleiding van positieve feedback van die klanten koopt SAP nu Right Hemisphere.

Snellere besluitvorming

Met de software van Right Hemisphere kunnen er animaties gemaakt worden van producten en middelen die de ontwikkeling, fabricage en dienstverlening ervan versnellen en verbeteren. De nieuwe oplossingen die voortvloeien uit deze overname zorgen voor snellere beslissingen door toegang tot contextuele en betrouwbare, visuele informatie, zoals samenwerkingsdocumenten op het gebied van ontwikkeling, ontwikkelinstructies en actuele serviceprocedures en handleidingen.

Door de toename van informatie zoeken bedrijven naar nieuwe manieren van navigeren door en visualiseren van zakelijke data. Met de nieuwe software stelt SAP gebruikers in staat om accurate en op feiten gebaseerde beslissingen te nemen om zodoende de productiviteit te verhogen. Te denken valt dan aan de visuele weergave van bijvoorbeeld beschikbare voorraad, kwaliteitsrapporten en productiecycli.

Toename productkwaliteit

SAP denkt dat door visuele communicatie tussen leveranciers en klanten de productinnovatie, -fabricage en -dienstverlening toenemen. Door de visualisatie van producten en processen kunnen ontwikkeling en procesveranderingen direct doorgesproken worden met een extern team. De gecombineerde software geeft de gebruikers visueel inzage in het product, zodat alle betrokkenen ongeacht locatie op de hoogte kunnen worden gebracht over de laatste stand van zaken in de ontwikkeling van een product.

Tot slot gaat SAP de Right Hemisphere-software integreren in mobiele toepassingen. De softwaregigant geeft zo zakelijke gebruikers met mobiele apparaten altijd toegang tot beelden van het product. Betrokkenen kunnen zodoende procesmatige en procedurele aanpassingen doorvoeren terwijl zij op pad zijn en de verkoopafdeling en klantenservice krijgen de mogelijkheid om klanten een foto-echte visualisatie te geven van het uiteindelijke product. Zodoende kunnen klanten feedback geven, zodat er nog aanpassingen gedaan kunnen worden voordat er geleverd wordt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4160027). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.