Managed hosting door True

Hitachi Data Systems neemt BlueArc over

 

Dataopslagleverancier Hitachi Data Systems (HDS) neemt voor een onbekend bedrag het Amerikaanse BlueArc over, leverancier van network attached storage (nas). De twee leveranciers werkten al vijf jaar samen in oem-verband, waarbij HDS technologie van BlueArc verkocht.

BlueArc levert Mercury-servers en de Titan-nas-oplossingen die gebaseerd zijn op bestandgebaseerde virtualisatietechnologie. Het BlueArc Titan-opslagsysteem kan tot wel zestien petabyte (PB) aan gegevens consolideren in één namespace, in combinatie met het hardwaregebaseerde filesysteem BlueArc SiliconFS.

BlueArc's SiliconFS biedt een reeks van storagevirtualisatietools, op meerdere niveaus binnen het platform, om het beheer te vereenvoudigen en het platform optimaal te benutten. Deze storagevirtualisatie-oplossing vergemakkelijkt een integratie met virtualisatieinfrastructuurtechnologieën als VMware vSphere, aldus BlueArc.

HDS verkoopt deze technologie al in oem-verband. In de Benelux is Vrits de leverancier en serviceverlener van BlueArc, waarbij in Nederland dataopslagspecialist Datalogix ook nog eens optreedt als verkoper. BlueArc wordt vooral gebruikt door grote organisaties die veel data moeten opslaan, zoals de overheid, industrie, wetenschappelijke instellingen en mediabedrijven. Zo gebruikte filmbedrijf Weta Digital een BlueArc-opslagoplossing voor visuele effecten in de animatiefilm Avatar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4151135). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.