Managed hosting door True

Centrum Venray krijgt nieuw Wi-Fi-netwerk

 

Procyon Networks heeft van de Limburgse gemeente Venray de opdracht gekregen een Wi-Fi-netwerk te installeren in het centrum van Venray. Met de komst van dit netwerk zullen de problemen die de gemeente had met de aansturing van de centrumafsluiting in Venray, tot het verleden behoren. De gemeente overweegt verder om het draadloze netwerk toegankelijk te maken voor het publiek.

De centrumafsluiting bestaat uit een aantal camera's en beweegbare afsluitpalen. Het oorspronkelijke systeem op basis van het 3G-netwerk (hsdpa/umts) zoals dat door KPN werd aangelegd, bleek onvoldoende bandbreedte te hebben om storingsvrij te kunnen opereren. Alleen al het aantal camera's dat de gemeente heeft ingezet, heeft meer bandbreedte nodig dan het mobiele netwerk momenteel kan leveren. Om er voor te zorgen dat de problemen definitief van de baan zijn, plaatst Procyon Networks een nieuw W-iFi-netwerk in het centrum van Venray.

Recent heeft de gemeente Venray het centrum een enorme opknapbeurt gegeven. Het opnieuw gaan graven in de aangelegde sierbestrating is dus wat hen betreft geen optie. Een oplossing op basis van een draadloze infrastructuur past daarom goed bij de huidige situatie, aldus de gemeente.

Ruckus

De access points die in het Wi-Fi-Netwerk worden gebruikt zijn van het merk Ruckus Wireless. In ieder access point zit een matrix van antennes die met behulp van software zo wordt aangestuurd dat uitgezonden energie steeds in de meest optimale richting gaat om een ander access point of client te bereiken. Aan de ontvangstkant gebeurt hetzelfde. Op deze manier weet Ruckus het bereik van een access point met meer dan een factor twee te vergroten, aldus Procyon.

Inmiddels heeft de gemeente Venray een onderzoeksvraag uitstaan om eventueel het Wi-Fi-netwerk uit te breiden om ook andere diensten er gebruik van te laten maken. De wens is er om ook het publiek in het centrum toegang te geven. Dit kan echter alleen als de dienst ten behoeve van de centrumafsluiting hier geen hinder van ondervindt. De gekozen apparatuur van Ruckus is volgens Procyon hier geschikt voor, omdat het verkeer met behulp van toegang tot verschillende ssid's logisch gescheiden wordt en er voorrang gegeven kan worden aan de verschillende berichtstromen op basis van Quality of Service (QoS).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4145427). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.