Managed hosting door True

ISIT sluit partnership met Stratus Technologies

 

ISIT, Intelligent Storage through Integrated Technology, heeft een partnershipovereenkomst gesloten met Stratus Technologies, wereldwijd leverancier van fouttolerante servers, technologie en diensten.

Stratus-servers leveren met 99,999 procent uptime of beter een van de hoogste betrouwbaarheidsniveaus in de industrie. ISIT ziet in de Stratus-systemen een ideale oplossing voor omgevingen waarin kostenefficiënte en maximale beschikbaarheid centraal staan. ISIT gaat Stratus ook voorstellen in serverconsolidatie-projecten waarbij de opslagspecialist betrokken is. Omgekeerd zal Stratus Technologies ISIT betrekken bij projecten waarbij een storageoplossing nodig is.

De Stratus-servers hebben een unieke architectuur die downtime elimineert. Het besturingssysteem (OS) draait via ‘lock step’-technologie parallel over meerdere systemen (moederborden). Valt een van de systemen uit, dan draaien de andere servers gewoon door. Bij Stratus-servers spreekt men ook niet over high availability, waarbij men een minimale downtime accepteert, maar van een ‘fouttolerante’ architectuur die 99,999 procent uptime garandeert. Alle Stratus FT-servers zijn helemaal redundant uitgevoerd – koeling, netwerkkaarten, geheugen - en draaien parallel aan elkaar. Hierdoor ontstaat een maximale beschikbaarheid van het systeem.

Bij serverconsolidatieprojecten zit, volgens ISIT, de oplossing in de combinatie van servers en software, zoals VM Ware of MS Virtual Server. Dergelijke programma’s delen een server op in een aantal virtuele systemen. Daardoor worden de applicaties hardware-onafhankelijk en kunnen er meerdere applicaties tegelijk op één server draaien. Dit biedt een fikse besparing op de total cost of ownership (TCO).

Voor ISIT is Stratus een ideale partner in consolidatieprojecten. De servers zijn volledig op hardware gebaseerd en presenteren zich naar het OS als één enkele gewone server. Er zijn dan ook geen aparte programma’s of extra licenties nodig. De fouttolerante servers van Stratus zijn ook eenvoudig te implementeren, te gebruiken en te beheren. De servers kunnen probleemloos in de bestaande IT-infrastructuur worden geïntegreerd en snel in gebruik worden genomen.

Ron Heg, country manager Stratus Technologies Benelux: ‘ISIT heeft een zeer sterke naam op het gebied van opslagoplossingen, zeker waar het e-mailarchivering of serverconsolidatie betreft, maar in het partnerportefeuille ontbrak een serverleverancier. Stratus heeft sterke partnerships in de verticale marktsegmenten, maar wij misten een partner waarmee we cross-industrie konden werken. Aangezien onze beide verkooporganisaties grote gelijkenissen vertoonden, lag een samenwerking dan ook voor de hand. Dankzij het partnership met ISIT slagen we erin onze klanten een maximale beschikbaarheid van data en applicaties te garanderen.’

Roelof Borggreve, managing director ISIT: ‘In het kader van business continuity/high availability-projecten wordt er meer en meer een beroep gedaan op de kennis van ISIT om bedrijven ’business continu’ te maken. We hebben een enorme ervaring in het ontwikkelen van storageoplossingen, maar konden geen antwoord formuleren op de vraag naar een blijvende beschikbaarheid van serversystemen. Dankzij dit partnership kunnen wij onze klanten een zeer kostenfficiënte totaaloplossing aanbieden die een maximale beschikbaarheid garandeert.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/414471). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.