Managed hosting door True

Google-voorman Eric Scmidt spreekt op Dreamforce 2011

Google Apps wordt offline beschikbaar

 

Een aantal functies van het online kantoorsoftwarepakket Google Apps wordt nu ook offline beschikbaar. Google zegt dat er offline functies komen voor Gmail, Google Calendar and Google Docs. Wereldwijd gebruiken inmiddels vier miljoen organisaties Google Apps. Elke dag komen er vijfduizend nieuwe organisaties bij, met name overheden en mkb-bedrijven.

De Gmail Offline-app is beschikbaar via Google's online winkel Chrome Web Store. Gebruikers kunnen nu hun e-mail lezen, sorteren, archiveren en beantwoorden als ze geen internetconnectie hebben. Deze nieuwe app is gebaseerd op de Gmail-webapplicatie voor tablets, zo meldt Google op zijn officiële blog. Gebruikers klikken dan op het ‘Gmail Offline'-icoon die in de Google Chrome-browser staat.

Google Chrome Web Store-apps

De offline functies voor Google Calendar en Google Docs komen binnenkort beschikbaar. Gebruikers kunnen dan offline met op Google Calender afspraken bekijken en maken. Met Google Docs kunnen gebruikers offline documenten en spreadsheets bekijken.

Google belooft verder dat er binnenkort een offline functie komt voor het bewerken van Google Docs-documenten. Google zegt dat ontwikkelaars en it-beheerders applicaties die beschikbaar zijn via Google Chrome Web Store, zoals Gmail Offline, snel kunnen uitrollen met ondersteuningstools.

Overheden en mkb dol op Google Apps

Google's voorzitter Eric Schmidt zei tijdens de gebruikersconferentie Dreamforce 2011 van online crm-leverancier Salesforce.com dat wereldwijd vier miljoen organisaties Google Apps gebruiken. Elke dag komen er vijfduizend nieuwe organisaties erbij. In totaal zijn er nu veertig miljoen Google Apps-gebruikers. Met name overheden en het mkb hebben interesse in Google Apps, aldus Schmidt.

Marc Benioff and Eric Schmidt Keynote Dreamforce 2011

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4143135). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.