Managed hosting door True

Leverancier versterkt softwareportfolio

IBM neemt Algorithmics en i2 over

 

IBM

IBM breidt zijn softwareportfolio uit door de aankoop van Algorithmics en i2. IBM neemt voor 387 miljoen dollar Algorithmics over, leverancier van software voor analyse en risicomanagement, dat met name door financiële instellingen wordt gebruikt. i2, leverancier van software voor business analytics en criminaliteitsonderzoek, wordt door IBM voor een onbekend bedrag overgenomen.

Het Canadese softwarebedrijf Algorithmics levert zijn software voor risicorapportage-oplossingen met name aan banken en beurshandelaren, zoals hedgefondsen. Met deze software kan een zwak risicobeheer worden voorkomen. Alle negenhonderd werknemers van Algorithmics worden onderdeel van IBM's softwaregroep. Algorithmics-software wordt gecombineerd IBM's analytics-softwareportfolio.

i2

i2 wordt ook onderdeel van de IBM's softwaregroep. i2 heeft wereldwijd 4500 klanten in 150 landen. De software van i2 wordt onder andere gebruikt door banken, de defensie-industrie, verzekeringsmaatschappijen, opsporingsdiensten en de retail. IBM en i2 werken al lang samen. Zo verkoopt i2 IBM's Websphere-software aan zijn klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4129905). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.