Managed hosting door True

Samsung zet software VMware op Galaxy's

 

Samsung gaat programma's van VMware ondersteunen op zijn tablets Galaxy Tab 10.1 en 8.9. Ook de smartphone Galaxy S II zal ondersteuning krijgen van VMware-virtualisatieprogramma's als View en Horizon Mobile. Er wordt ook een aanpassing gedaan in enkele andere softwareprogramma's. Samsung hoopt hiermee de producten van de Galaxy-lijn toegankelijker te maken voor zakelijk gebruik. Niet zozeer door andere apps toe te voegen, maar vooral door de apparaten beter te beveiligen tegen verlies van bedrijfsinformatie.

Met View kan de tablet bestanden vanaf een ander toestel inzien en Horizon Mobile verdeelt smartphones in enerzijds een zakelijke telefoon en anderzijds een privé mobieltje. Dit is nieuw, maar zal in de toekomst met meerdere smartphones gebeuren, waaronder die van LG. View is niet heel revolutionair voor tablets, want dit is ook op Apple's iPad beschikbaar.

Verboden telefoon

De nieuwe Galaxy S II krijgt een andere Exchange-dienst en automatische dataversleuteling. Of dit alleen op de Amerikaanse toestellen of ook op de Europese zal worden toegepast, is onbekend. Dit type smartphone mag in verband met patentenrechtszaken met Apple vanaf medio oktober 2011 niet meer worden verhandeld door Nederlandse winkeliers. Dit betekent dat de Galaxy S II niet in Nederland verkocht zal worden vanaf die maand.

Samsung werkt nog aan een update, zodat de uitspraak van de rechtbank mogelijk niet meer van toepassing is op de telefoons. Of ze dan wel weer verkocht mogen worden, is niet bekend.

Het bedrijf introduceerde op 1 september 2011 ook zijn nieuwe Galaxy Tab met een 7.7 inch-scherm. Het is de eerste tablet-pc van de Koreaanse ict-gigant die wordt voorzien van een Super Amoled Plus-scherm. Het is bovendien een erg dunne tablet van 7,9 millimeter dik, met een 1.4 GHz dual core-processor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4129744). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.