Managed hosting door True

Imtech koopt Zweedse ICT-bedrijf Qbranch

Dienstverlener: Er zullen meer overnames volgen in Scandinavië

 

Handen schudden

Imtech neemt de Zweedse automatiseerder Qbranch over. De overname betekent de eerste stap van de technisch dienstverlener op de ict-markt in Zweden. Bovendien past de aankoop in de ambitie om in 2015 in Scandinavië een sterke ict-positie in handen te hebben. Qbranch verwacht met 480 medewerkers in 2011 een omzet van circa 60 miljoen euro te realiseren. Het niet bekend gemaakte overnamebedrag wordt in contanten betaald en draagt direct bij aan de winst per aandeel, aldus Imtech. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Zweedse mededingingsautoriteiten.

Imtech is al actief in Noord Europa. Het gaat om opdrachten op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouw in Zweden, Noorwegen en Finland. Als aanvulling hierop wil het bedrijf in deze regio ook een positie op de ict-markt innemen. In landen als Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Groot-Brittannië is Imtech ICT bijvoorbeeld al goed gepositioneerd als derde tak naast elektrotechniek en werktuigbouw. Daar werken de verschillende divisies met elkaar samen in het bouwen, inrichten en onderhouden van datacentra.

Volgens Imtech zullen na deze aankoop van Qbranch meer overnames in Scandinavië volgen. Na de overname van Qbranch realiseert Imtech ICT in Europa met circa 2150 werknemers een jaarlijkse omzet van ruim 560 miljoen euro.

Zweedse cloud

Imtech bestempelt Qbranch als één van beter presterende ict-dienstverleners in Zweden. Het bedrijf boekt onder meer succes als aanbieder van 'private cloud computing' voor software-as-service en infrastructure-as-a-service. Om dit te faciliteren beschikt de onderneming over vier redundante datacenters met in totaal 3200 servers. Naast infrastructuurdiensten levert de automatiseerder vooral Microsoft-oplossingen.

Qbranch is opgericht in 1993 en heeft vestigingen in Götenburg en Malmö. De klantendoelgroep bestaat uit middelgrote ondernemingen met een omvang van honderd tot drieduizend medewerkers. Het bedrijf is actief in de financiële sector, handel, farmacie, media, telecom, overheid en industrie. Voorlopig zal het bedrijf zijn activiteiten onder eigen naam voortzetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4126362). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.