Managed hosting door True

Inter Access ziet lichtpuntje na halfjaar 2011

 

Inter Access

Inter Access heeft de eerste helft van 2011 afgesloten met winst. De ict-dienstverlener zag weliswaar de omzet dalen naar 42,4 miljoen euro, maar belandde wel weer in de zwarte cijfers. Na zes maanden boekte het bedrijf een beperkte nettowinst op een brutowinst van 0,5 miljoen euro. Inter Access meldt verder dat aan het hoge personeelsverloop een einde is gekomen. In de komende maanden wordt zelfs actief geworven.

De afgelopen jaren dook Inter Access in de rode cijfers. In de eerste zes maanden van 2011 lijkt het tij gekeerd en is het bedrijf weer winstgevend. Zij het op een smalle basis, want de omzet daalde wel. In de eerste jaarhelft kwam die uit op 42,4 miljoen euro. Over heel 2010 realiseerde de automatiseerder een jaaromzet van 97,5 miljoen euro. Om minimaal die omzet te halen moet het bedrijf in de tweede helft van dit jaar nog fors wat werk binnenhalen.

Achterblijvend herstel

Algemeen directeur Hans den Hartog wijt de daling aan een achterblijvend herstel van de ict-dienstenmarkt in de Benelux en aan het afstoten van een aantal bedrijfsactiviteiten in 2010. Recent wist de ict-dienstverlener orders binnen te halen bij Boer & Croon, Logius, Medisch Centrum Alkmaar, Rabobank Groep ICT, Boskalis en een aantal gemeenten. Het bedrijf richt zich met applicatie- en infrastructuurdiensten vooral op middelgrote organisaties binnen de lokale en centrale overheid, de zorg, de financiële dienstverlening en de zakelijke dienstverlening.

Personeelsverloop

In de eerste helft van 2011 daalde het aantal eigen medewerkers nog, met name in het eerste kwartaal. De laatste paar maanden groeit het aantal eigen personeelsleden echter weer licht. Dit is het gevolg van zowel een sterke afname van het verloop als een toenemende instroom van nieuw talent, aldus Den Hartog. Hij meldt dat Inter Access in de resterende maanden van 2011 meer medewerkers wil aantrekken. Bij het bedrijf werken nu zo'n 475 medewerkers. Ook maakt het gebruik van een pool van circa tweehonderd inhuurkrachten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4123723). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.