Managed hosting door True

Ctac boekt verlies in eerste halfjaar 2011

Ceo verwacht op korte termijn geen opleving vraag naar ict-diensten

 

Crisis

Ict-dienstverlener Ctac uit Den Bosch noteert over de eerste zes maanden van 2011 een verlies van 1,4 miljoen euro. Dat komt volgens het dienstenbedrijf voornamelijk door een eenmalige reorganisatielast van een miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2010 noteerde het bedrijf een verlies van een ton. De omzet steeg in de eerste zes maanden van 2011 met 3,1 procent tot 36,3 miljoen euro. Het bedrijf kampt met Klanten die investeringen vooruitschuiven en ziet dat niet op korte termijn veranderen.

Het dienstenbedrijf haalde in het eerste halfjaar van 2011 geen grote projecten binnen. Dat is terug te vinden in de lagere omzetten bij de bedrijfstak die zich richt op het mkb en de tak Professional Services Nederland. De branche-gerichte divisie Business Services en de minder conjunctuurgevoelige beheerdivisie Managed Services zagen de omzet stijgen. Directeur Henny Hilgerdenaar licht toe: 'Klanten schuiven investeringsbeslissingen voor zich uit en we verwachten dat dit voorlopig niet verandert.'

Ctac zag de vraag in het laatste kwartaal van 2010 en het eerste kwartaal van 2011 iets toenemen en nam nieuwe mensen aan. Maar die vraag zette zich in het tweede kwartaal van 2011 niet door.

Reorganisatie

Ctac kondigde in juli 2011 plannen aan om de banen van niet-inzetbare medewerkers te schrappen, maar maakte niet bekend om hoeveel functies het gaat.

De reorganisatie moet leiden tot een verlaging van de kosten met 300.000 euro per maand. Het personeelsbestand groeide overigens. Het aantal medewerkers groeide van 481 in de eerste jaarhelft van 2010 naar 511 man in de eerste jaarhelft van 2011.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4122231). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.