Managed hosting door True

Imation koopt back-uptechnologie van ProStor

 

Dataopslagleverancier Imation neemt voor een onbekend bedrag het Amerikaanse ProStor Systems over. ProStor levert diskgebaseerde back-uptechnologie. Alle vijftien werknemers van ProStor gaan over naar Imation. Volgens Imation kunnen klanten hun data nog beter beschermen dankzij de ProStor-technologie. ProStor's InfiniVault productportfolio bestaat uit drie diskgebaseerde appliances die data opslaan en beschermen.

De ProStor InfiniVault-producten zijn volgens Imation een goede aanvulling op zijn bestaande oplossingen voor databescherming, zoals de RDX-producten die bestaan uit verwijderbare harde schijven en tape cartridges. Imation's RDX-cartridges worden vaak gecombineerd met Retrospect back-upsoftware van dataopslagleverancier EMC.

ProStor verkocht in maart 2011 zijn RDX-technologie aan back-up en recovery-specialist Tandberg Data. Imation had al een oem-overeenkomst voor de wederverkoop van de RDX-technologie.

Imation zegt met de aankoop van ProStor beter te kunnen concurreren met andere dataopslagoplossingen van Compellent (Dell), Pillar Data (Oracle) en EqualLogic (Dell).

Encryptix en MXI

Imation heeft dit jaar meer overnames gedaan. Begin 2011 werd Encryptix overgenomen, een leverancier van versleutelingtechnologie dat diefstal van data voorkomt. Daarna nam Imation beveiligingsleverancier MXI over, een leverancier van producten voor authenticatie, identiteitsbeheer en encryptie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4122024). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.