Managed hosting door True

ICTU begroot 50 miljoen voor mantelpartijen

 

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

De ICT Uitvoeringsorganisatie (Ictu) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft nieuwe mantelcontracten gesloten voor de inhuur van ict-personeel. Ictu verwacht de komende twee jaar zo'n vijftig miljoen euro uit te geven aan ict-inhuur. De ict-club gaf in 2010 30 miljoen euro uit aan externen. Verder werkt Ictu de komende vier jaar met een zogeheten dynamisch aankoopsysteem waarin gekwalificeerde ondernemers kunnen meedingen naar opdrachten met een resultaatverplichting.

De aanbesteding van Ictu kende vier percelen: 'Vraag naar ondersteuning' (A), 'Beleidsontwikkeling' (B), 'Aanbod van ondersteuning' (C) en 'Intermediairs' (D). Er deden ruim dertig partijen mee aan het traject. Uiteindelijk zijn acht partijen geselecteerd als personeelsleverancier. De contracten zijn per 1 augustus 2011 ingegaan. Tot de mantelpartijen behoren Atos Origin (percelen A,B,C), BT (C), Capgemini (A,B,C), Cimsolutions (C), Hint Tech (A, C), Myler (D), Ordina (A,B,C) en VKA (A,B).

Voor de percelen A,B en C geldt dat de uitverkoren leveranciers zowel eigen personeel als dat van derden kunnen aanbieden. Bij perceel D speelt de geselecteerde partij, in dit geval Myler, de rol van intermediair (broker) en levert het uitsluitend derden. De mantelovereenkomst heeft een looptijd van twee jaar met de optie tot verlenging van tweemaal één jaar.

Ictu verwacht de komende jaren een tijdelijke teruggang in het aantal programma's en projecten. Daarbij wil de projectorganisatie de inhuurkosten verlagen en meer ontwikkel- en beheeropdrachten op basis van resultaatverplichtingen aan te besteden. Het schat in dat het in 2011 en 2012 jaarlijks zo'n vijf miljoen euro minder zal uitgeven aan het inhuren van tijdelijk ict-personeel dan in 2010 (30 miljoen euro).

Dynamisch inkoopsysteem

Een aantal activiteiten valt buiten de scope van de aanbesteding, zoals advies en onderzoek, sturing, opleidingen en werving eigen personeel. Ook applicatie-ontwikkeling en -onderhoud en infrastructurele beheerzaken vallen er buiten. Deze taken worden apart aanbesteed via een dynamisch aankoopsysteem. Hierbij maakt het Ictu gebruik van een elektronisch inschrijfplatform van CTM Solution waarvoor een ondernemer zich eerst moet kwalificeren. Wanneer het Ictu een nieuwe opdracht heeft aangekondigd kunnen gekwalificeerde ondernemers meedingen naar zo'n opdracht. Ictu maakt de komende vier jaar gebruik van dit standaardaankoopsysteem. Het staat gedurende deze looptijd open voor toetreding van nieuwe leveranciers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4120718). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.