Managed hosting door True

Verizon versterkt Terremark met CloudSwitch

 

Verizon, een Amerikaanse leverancier van telecomdienstverlener, koopt de Amerikaanse start-up CloudSwitch. Dat eveneens Amerikaanse bedrijf levert software voor de beveiliging en het beheer van bedrijfs-ict die via cloud computing wordt afgenomen. De koper heeft het overnamebedrag niet bekendgemaakt. De dertig medewerkers van CloudSwitch, inclusief het management, treden in dienst bij Verizon. Verizon brengt CloudSwitch onder bij dochteronderneming Terremark.

Het in 2008 opgerichte CloudSwitch werkt al ongeveer twee jaar samen met Terremark dat diensten voor ict-beheer en cloud computing levert. CloudSwitch ontwikkelt en levert software die het verplaatsen van data, applicaties of taken tussen eigen datacenters of rekencentra van de clouddienstleverancier eenvoudiger en veiliger moeten maken.

CloudSwitch wordt opgenomen in de tak voor softwareontwikkeling van Terremark.

Overname Terremark

Verizon richt zich naast de verkoop van telecomoplossingen steeds meer op de levering van beheerdiensten en cloudcomputing. Het bedrijf nam begin 2011 voor ongeveer 1,4 miljard dollar Terremark over.

Door de overname van die leverancier van managed infrastructuurdiensten en cloud computing hoopt Verizon zijn positie in de markt van clouddiensten voor overheden en zakelijke klanten te versterken.

Verizon is naast AT&T een van de grotere leveranciers op de Amerikaanse telecommarkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4118955). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.