Managed hosting door True

Microsoft showt Windows 8 quad-core tablet

 

Softwareleverancier Microsoft heeft tijdens de ontwikkelaarsconfernentie TechEd 2011 in Nieuw-Zeeland de eerste tablets getoond die draaien op het besturingssysteem Windows 8. Zo werd er een tablet getoond met quad-core processoren. Verder meldt Microsoft dat het bestandsbeheer van Windows 8 wordt vereenvoudigd.

Het is niet bekend of de Microsoft's quad-core tablet draait op een x86- of een ARM-chip. Naar verluidt is het een ARM-chip in een AMD-tablet, omdat Intel officieel nog geen concurrent heeft voor de ARM-chip. Microsoft biedt inmiddels ondersteuning voor ARM-chips die werken op Windows 8. Zo hoopt de leverancier dat ontwikkelaars hun applicaties coderen voor Windows 8 in plaats van Apple iOS of Google Android. Tot nu werken de meeste tablets op deze besturingssystemen.

Steven Sinofsky

Microsoft meldt verder dat gebruikers van Windows 8 meer mogelijkheden krijgen op het gebied van bestandsbeheer. Dit schrijft Microsoft Windwos-topman Steven Sinofsky op zijn Windows 8-blog. Gebruikers kunnen meerdere bestandsoverdrachten, zoals kopieën, bundelen in één venster en deze pauzeren en weer hervatten.

Microsoft Windows 8 wordt eind 2012 officieel op de markt gebracht, maar inmiddels maakt de leverancier ontwikkelaars en ict-beslissers warm voor het nieuwe besturingsysteem. Zo komen er meer details naar buiten tijdens het Microsoft Build-conferentie in het Amerikaanse Anaheim. Deze vindt plaats tussen 12 en 16 september 2011. De redactie van Computable is daar aanwezig en doet verslag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4118937). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.