Managed hosting door True

Nieuw partnernetwerk Microsoft krijgt vorm

 

Microsoft heeft de regels van het partnernetwerk aangescherpt. Niet de partnerstatus maar de technische specialisatie en branchekennis van de partner staat centraal. In november 2010 veranderde de leverancier de opzet van het netwerk. Partners die hun samenwerkingsverband verlengen, moeten aan nieuwe regels voldoen. Door de nieuwe regels verandert het partnerlanschap. Partners specialiseren en kijken vaker naar een samenwerking.

Het Microsoft Partner Programma (MPP) is eind 2010 omgedoopt in het Microsoft Partner Network (MPN). Belangrijkste wijzigingen: de termen Registered Partner, Certified Partner en Gold Certified Partner verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen de termen Silver Competency en Gold Competency. Partners moeten uit een lijst van 31 competenties aanvinken op welke technische gebieden ze specialistische kennis  en ervaring hebben en die punten worden getoetst.

Duidelijkheid verschaffen

Met die nieuwe opzet hoopt Microsoft het voor klanten duidelijker te maken waar de 8500 partners in Nederland in gespecialiseerd zijn. Tot de overstap naar de nieuwe opzet was bij de certificering niet na te gaan in welke competenties een partner gespecialiseerd was. Toevoegingen als Business Intelligence, CRM of Web Development moeten duidelijkheid verschaffen.

Om een zilveren competentiestatus te behalen, moet een partner minimaal twee personen in dienst of aan zich gelieerd hebben die zijn gecertificeerd voor de betreffende competentie. Daarnaast moeten drie refentiecases aangeleverd worden die betrekking hebben op de competentie. Zo wil Microsoft borgen dat er naast de technische kennis ook voldoende praktijkervaring aanwezig is.

Competenties

Om een gouden competentiestatus te behalen moet een bedrijf minstens vier personen in dienst of aan zich gelieerd hebben die gecertificeerd zijn voor de betreffende competentie. Daarnaast moet men vijf praktijkvoorbeelden aanleveren die betrekking hebben op de competentie. De medewerkers moeten op de laatste versie van de software zijn gecertificeerd.

Een leverancier met de gouden competentiestatus komt in aanmerking voor bijvoorbeeld extra licenties voor eigen gebruik. Ook wordt er een beloningstructuur gehanteerd. Een partner krijgt bij een bepaalde hoeveelheid implementaties bijvoorbeeld een percentage van de licentieomzet uitgekeerd. Ook de technische ondersteuning van Microsoft hangt samen met de partnerstatus.

'Hogere eisen'

Partner strategy & programs lead van Microsoft Nederland Bas Agbeko: 'In het algemeen kan je zeggen dat we de eisen van de partnerstatus hebben verhoogd.' Hij vertelt dat de nieuwe opzet van het partnerprogramma ook meer duidelijkheid biedt voor leveranciers. 'Ze vinden eenvoudiger partners met dezelfde technische of branchespecialisatie en kijken vaker naar samenwerking.'

Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld Ict-dienstverlener CTB uit Ede dat zijn Microsoft Dynamics NAV-activiteiten per 1 oktober 2011 verkoopt aan partner 4PS.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4114713). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.