Managed hosting door True

Film Stanley Kubrick dient als bewijsmateriaal in rechtszaak

Samsung gebruikt science fiction tegen Apple

 

In het geschil met Apple over het ontwerp van de Samsung Galaxy, beroept het Zuid-Koreaans bedrijf zich op de scienefiction film ‘2001, a space odyssey’ van de Britse filmmaker Stanley Kubrick. In de film gebruiken acteurs tijdens hun maaltijd een ‘persoonlijk computertoestel’ die lijkt op een tablet en de iPad in het bijzonder.

Samsung vecht niet alleen in Europa met Apple over het D'889-patent. Dit gaat over het ontwerp van de iPad, waardoor de verkoop van de Samsung Galaxy in Duitsland verboden is. Ook strijden beide partijen in de Verenigde Staten met elkaar.

Op de Fosspatents-blog onthult de Duitse it-jurist Florian Müller dat Samsung in zijn bewijsvoering rond eerdere voorbeelden van tablettoestellen die lijken op de iPad, verwijst naar de film ‘2001, a space odyssey' van Stanley Kubrick. In deze film wordt een ruimtevaartschip bestuurd door boordcomputer HAL 9000, begiftigd met kunstmatige, menselijk lijkende intelligentie en spraakvermogen. In 1968 kreeg deze film goede recensies vanwege zijn bijzonder realistisch aandoende omgevingen van de toekomst, en dat tot in de kleinste details. Zo selecteerde Samsung uit de film een scene waarin de astronauten aan boord van het ruimteschip Discovery tijdens hun maaltijd een ‘persoonlijk computertoestel' hanteren dat bijzonder goed lijkt op een moderne tabletcomputer in het algemeen en de iPad in het bijzonder.

Astronauten met personal computer

In de blog wordt de foto getoond die Samsung als bewijs aanvoert. Daarnaast is ook het filmfragment als bewijsvoering opgevoerd. Hierbij gebruiken twee astronauten tijdens het eten hun 'personal computer' waarbij ze filmbeelden bekijken. Volgens Samsung lijkt dit ontwerp op de tabletmodellen van vandaag en is deze dus niet exclusief door Apple bedacht.

In samenwerking met Datanews

Apple iPad lookalike in the 1969: 2001 a space odyssey

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4114588). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.