Managed hosting door True

Unit4 koopt Aziatische HR-leverancier Prosoft

 

Unit 4 Agresso hoofdkantoor Sliedrecht

Hoofdkantoor Unit4

Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 koopt hr-softwareleverancier Prosoft uit Singapore. Met die overname wil het bedrijf uit Sliedrecht zijn activiteiten in Azië uitbreiden. Prosoft heeft ongeveer driehonderd klanten verspreid over landen als Singapore Maleisië, Indonesië, Thailand, Japan en de Verenigde Arabische Emiraten. De 46 medewerkers treden direct in dienst bij de koper. De bedrijfsnaam wordt omgedoopt in Unit4. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Het bedrijf levert software voor personeelszaken aan onder andere Ernst & Young, Toyota en Nestlé.

Prosoft boekt over 2011 naar verwachting een omzet van 3,5 miljoen euro. De softwareleverancier betaalt de overname uit eigen middelen. Unit4 zette in de eerste zes maanden van 2011 225,9 miljoen euro om en boekte een winst van 9,4 miljoen euro.

Overname Consist

Unit4 volgt een groeistrategie op basis van overnames en autonome groei. Sinds 1 april 2011 zijn de activiteiten voor salarisverwerking en de administratie van personeelszaken ondergebracht in een divisie met de naam Unit4 HR Solutions. Het gaat om de samenvoeging van de activiteiten van de in 2010 overgenomen leverancier Consist en UNIT4 Oost Nederland (Personeel & Salaris).

De werkmaatschappij omvat ongeveer honderdtwintig medewerkers die verdeeld zijn over vestigingen in Nieuwegein, Hengelo en Rotterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4112562). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.