Managed hosting door True

Samsung past scrollen op Galaxy-telefoon aan

 

rechter rechtszaak rechtbank

Samsung gaat aanpassingen doen aan het besturingssysteem van zijn smartphones. Dit doet het bedrijf om zo toch Galaxy-smartphones te kunnen blijven verkopen in Nederland. 24 augustus 2011 sprak de Rotterdamse rechtbank het vonnis uit dat Samsung inbreuk maakte op octrooien van Apple en daarom geen telefoons meer mocht verkopen in Nederland.

De Samsung Galaxy-telefoons hebben een scrollmechanisme waarbij met de vinger over het scherm gesleept wordt om te bladeren. Dat lijkt op de manier van de iPhone. Via een update kan de aanpassing daarvan in het besturingssysteem doorgevoerd worden. De toestellen Galaxy S, S II en Ace mogen vanaf medio oktober 2011 niet meer verhandeld worden in Nederland of door Nederlandse bedrijven. Echter denkt het Koreaanse bedrijf met deze snelle update onder dit vonnis uit te komen.

Titanenstrijd

'Er is een ware patentenoorlog bezig', meent Alex Bausch, oprichter van VeiligMobiel. Samen met vier andere Computable experts gaat hij in op de smartphoneproblemen tussen Apple en Samsung. Lees ook 'Conflict Apple en Samsung wordt titanenstrijd'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4112534). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.