Managed hosting door True

OR wijst uitbestedingstraject Kadaster af

In de race: Atos, Capgemini, HP, KPN (Getronics), T-Systems

 

De ondernemingsraad van Het Kadaster heeft een negatief advies uitgebracht over het verloop van een lopend uitbestedingstraject. De or vindt de gevolgen voor het personeel veel te ingrijpend en maakt zich zorgen over de financiële gevolgen. Intussen heeft het Kadaster vijf partijen geselecteerd die een offerte mogen indienen: Atos, Capgemini, HP Nederland, KPN (Getronics) en T-Systems. IBM en Unisys vielen af.

De landelijke organisatie voor het registreren en verstrekken van vastgoedgegevens wil zijn kantoorautomatisering, werkplekbeheer en rekencentrumdiensten uitbesteden. Het betreft een raamovereenkomst voor maximaal tien jaar met een geraamde waarde die tussen de 150 miljoen en 350 miljoen euro ligt. Zo'n negentig automatiseerders van het datacentrum moeten beslissen of ze meegaan naar de nog te selecteren winnaar van de aanbesteding.

Welles-nietes

De op handen zijnde uitbesteding zorgt voor veel weerstand en onrust onder het personeel. Veel medewerkers willen niet meewerken aan de voorbereidingen van het aanbestedingstraject. 'Ze willen niet meewerken aan hun eigen ondergang. Zo voelen ze dat', zegt Henk Mennegat, voorzitter van de ondernemingsraad. De or heeft begin augustus de directie op de hoogte gesteld van de zorgen die er bestaan over de huidige gang van zaken. De raad vindt dat de directie en de projectleiding nog steeds te weinig luisteren naar de bezwaren van het personeel. 'Gesprekken gaan vaak in een welles-nietes-sfeer.'

Verder vindt de or dat de personeelskant bij de uitwerking van de uitbestedingsplannen nog steeds onderbelicht blijft. Zoals de zaken er nu voor staan zal slechts een klein deel van het personeel vrijwillig meegaan naar een nog te selecteren uitbestedingspartner. De or maakt zich zorgen over wat er zal gebeuren met het overgrote deel van het personeel van het datacenter dat niet overgaat. Bovendien voorziet de or dat nette afvloeiingsregelingen voor het Kadaster onbetaalbaar worden bij zo'n grote groep.

Bestek

Het liefst zou de or-voorzitter zien dat het uitbestedingsplan wordt uitgesteld en dat er eerst naar andere manieren gekeken wordt om de ict-organisatie binnen het Kadaster te verbeteren en goedkoper in te richten. De or trok in al een eerder stadium bij het bestuur aan de bel over dat de raad van bestuur te weinig rekening houdt met de actieve rol die de ondernemingsraad wil spelen in het traject. Mennegat stelt dat dat inmiddels is verbeterd. Zo kan de or mee-adviseren in de eerste fase van het selectieproces, waarbij vijf partijen zijn gekozen die een offerte mogen uitbrengen. Dit zijn Atos, Capgemini, HP Nederland, KPN (Getronics) en T-Systems geworden. IBM en Unisys vielen af.

Woordvoerster Carla Mulder zegt dat eerst nog het bestek definitief moet worden opgesteld eer de vijf leveranciers een aanbieding kunnen doen. 'Publicatiedatum van het bestek is op dit moment nog niet bekend. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4111405). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.