Managed hosting door True

Uitbreiding opslagportfolio gericht op de cloud

HP maakt storagevirtualisatie overbodig

 

HP breidt zijn opslag portfolio uit waardoor volgens de leverancier storagevirtualisatie overbodig wordt. Door de nieuwe 'storage federation'-technologie is de extra laag met virtualisatietoepassingen niet meer nodig, waardoor opslagsystemen in een cloud-datacenter als één geheel gebruikt kunnen worden. Ook komt HP met nieuwe 3Par-systemen om een It as a Service-datacenter (IaaS) te realiseren.

HP heeft onder de naam HP Peer Motion zijn Converged Storage-portfolio uitgebreid met nieuwe ‘federated storage'. Hiermee kunnen klanten hun applicatie-workloads transparant verplaatsen tussen disksystemen in gevirtualiseerde en cloud computing-omgevingen. Daarnaast biedt HP de nieuwe HP P10000 3Par Storage Systems zodat een It as a Service-datacenter (IaaS) kan worden gerealiseerd. Deze systemen beschikken over multi-tenancy voor workload-consolidatie en thin-technologieën voor het efficiënt en geautomatiseerd beheren van capaciteit.

Overbodig

IDC denkt dat in 2012 85 procent van alle nieuwe applicaties is ontwikkeld om in de cloud gebruikt te worden. Een vereiste voor de nieuwe generatie virtuele en cloud-datacenters is om multiple opslagsystemen als één geheel te laten opereren. Storage federation-technologie maakt de extra laag van virtualisatietoepassingen overbodig. Daarmee kan een organisatie kosten verlagen, de administratieve overhead verminderen en de risico's verlagen binnen de datacenter architectuur.

‘Traditionele opslagsystemen die twintig jaar geleden zijn ontworpen, zijn niet gemaakt voor de dynamische IaaS-wereld, waardoor organisaties dure en inefficiënte virtualisatieconcepten moeten kiezen', zegt Chris Johnson, vice president HP Storage in onder andere Europa. ‘De echte peer-based storage federation in HP Converged Storage kan wel omgaan met de onvoorspelbaarheid van always-on, multitenant-omgevingen en tegelijkertijd kosten reduceren, de administratieve overhead beperken en risico's verminderen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4111363). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.