Managed hosting door True

CTB stoot ERP-tak bouwsector af aan 4PS

 

Ict-dienstverlener CTB uit Ede verkoopt zijn Microsoft Dynamics NAV-activiteiten per 1 oktober 2011 aan partner 4PS. Een vijftiental medewerkers stapt over naar deze bouwautomatiseerder, die eveneens in Ede kantoor houdt. CTB nam het erp-product van 4PS al zo'n tien jaar in licentie af, maar verwacht nu dat de Dynamics NAV-tak op de termijn meer toekomst heeft bij 4PS. Bovendien kan dit bedrijf als grotere Dynamics-partner beter profiteren van de partnervoordelen bij Microsoft dan CTB.

CTB verkoopt de 4PS-software onder de naam Microsoft Dynamics NAV-Construct aan ongeveer 160 bedrijven in de aannemerij en de grond-, weg- en waterbouw (gww). 4PS is met 4PS Construct van oorsprong gericht op een ander deel van de bouwnijverheid: bedrijven in de installatietechniek, service en onderhoud, materieel, vastgoedonderhoud en gevelbouw. Door de overname van de erp-activiteiten groeit de 4PS-organisatie naar vijfenzeventig medewerkers. De vijftien CTB-medewerkers verhuizen naar het kantoor van 4PS dat hemelsbreed ongeveer twee kilometer van de voormalige werkgever ligt.

Boterham

Mede-oprichter Martin Westerink van 4PS vertelt dat beide partijen zo'n tien jaar geleden een samenwerkingsovereenkomst sloten. Daarbij werd overeengekomen dat CTB de integrale oplossing voor enterprise resource management (erp) van 4PS zou gaan verkopen aan uitvoerende bouwbedrijven en gww/combibedrijven. Hij vertelt dat de moeilijke marktomstandigheden in de bouwsector en de wijzigingen in de distributiestrategie van Microsoft aanleidingen zijn geweest om de samenwerking recent te evalueren. Daarbij is vast komen te staan dat de erp-tak van CTB bij 4PS een betere toekomst heeft.

Door de activiteiten voortaan bij één partij onder te brengen, komt ook de omzet terecht bij die ene partij. Daardoor kan er op termijn op zo'n moeilijke markt nog een goede boterham worden verdiend, licht Westerink toe. 'Daarbij speelt mee dat Microsoft een partnermodel is gaan hanteren waarbij het toe wil naar minder en grotere partners. Op Dynamics-gebied behoren wij in Nederland al tot de grotere partners, groter dan CTB. Wij worden door Microsoft dan ook beter beloond, zeker als dat CTB-deel er straks bijkomt.'

Niche

Tien jaar geleden koos CTB ervoor zijn eigen software voor de bouwwereld in te ruilen voor de 4PS-standaardoplossing, gebaseerd op Dynamics. Westerink: 'Het kost kleinere bedrijven te veel geld om te blijven investeren in eigen technologie, in tegenstelling tot grote concerns als Microsoft met hun standaardpakketten. Alleen, die hebben dan wel lokale partners nodig om de standaardsoftware aan te passen aan de eisen die in een niche worden gesteld, zoals de bouwnijverheid. Daar zijn wij met 4PS ingestapt.'

CTB blijft overigens actief in de bouwwereld maar dan met software voor calculatie (IBIS-Trad), planning (ASTA Powerproject), personeelszaken en salarisverwerking (Cobra), relatiebeheer (op basis van Microsoft CRM) en CTB ProjectPortaal (op basis van Microsoft Sharepoint). Het bedrijf blijft op deze terreinen samenwerken met 4PS.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4111016). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.