Managed hosting door True

Xerox beheert printactiviteiten van Cisco

 

Xerox gaat de wereldwijde printactiviteiten van 460 kantoren van netwerkleverancier Cisco beheren. Daarbij maakt Xerox de printservices toegankelijk voor medewerkers die plaatsonafhankelijk werken en gebruikmaken van verschillende desktops en mobiele apparaten. In Europa gaat het om de Cisco-kantoren in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Nederland, Scandinavië, Portugal, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Als onderdeel van de nieuwe managed print services (mps)-strategie zegt Xerox ervoor te zorgen dat Cisco-medewerkers documenten op een meer kosteneffectieve wijze kunnen beheren en produceren. Xerox levert daarvoor zijn Enterprise Print Services (EPS)-platform, dat een nieuwe cloudgebaseerde mobiele printoplossing ondersteunt. Hiermee kunnen medewerkers van Cisco hun documenten afdrukken vanaf elk apparaat. Dat kan volgens Xerox altijd en overal, zonder het downloaden van software, het toewijzen van een printer of het opstarten van hun laptop.

Cisco gebruikt ook beheertools van Xerox, zoals geautomatiseerde ‘pop-up'-richtlijnen op het beeldscherm. Deze wijzen gebruikers op de beste optie voor het afdrukken op basis van prijs, energie- en inktverbruik. Ook beveiliging is een prioriteit binnen de mps-strategie van Cisco, omdat documenten vaak gevoelige financiële of zakelijke informatie bevatten. Om vertrouwelijke documenten veilig te stellen, moeten medewerkers eerst hun badge langs de machine halen om hun opdracht te printen en op te halen.

Xerox is de grootste speler op het gebied van managed print services. Daarna volgen HP en Ricoh.

Alliantie Cisco en Xerox

Xerox werkt nauw samen met netwerkleverancier Cisco. Deze alliantie houdt in dat Xerox zijn managed print services en cloudgebaseerde ict-outsourcing (ito)-services gaat aanbieden via de intelligente netwerkinfrastructuur van Cisco. Ict-applicaties worden hierdoor toegankelijker en mobiele oplossingen als mobiel printen maakt mensen op de werkvloer productiever, aldus de twee partners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4109871). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.