Managed hosting door True

'iPad 3 komt begin 2012 op de markt'

 

Apple zou de iPad 3 vanaf oktober 2011 in productie laten gaan, aldus de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. De krant stelt dit op basis van bronnen die werkzaam zijn bij Aziatische componenten- en hardwareleveranciers.

Volgens diezelfde bronnen zou het toestel een 9,7 inch-scherm krijgen met een véél hogere resolutie dan die van de iPad 2, liefst 2048 bij 1536 pixels. Daarmee blijft wel de beeldverhouding hetzelfde, zodat de hogere resolutie niet teveel problemen zou vormen voor de app-bouwers. Veel meer details zijn nog niet bekend.

De productie zou dit najaar starten, waardoor de introductie ergens begin 2012 zou kunnen plaatsvinden. Het zou vrij logisch zijn, gezien de typische lanceringscycli van ongeveer een jaar die Apple hanteert.

Concurrentie

Gezien het succes van de vorige versies van de iPad wordt ook bij versie 3 een stormloop verwacht. De vraag is vooral of er tegen volgend jaar al wat tabletconcurrentie van enig formaat zal zijn, omdat HP gestopt is met de TouchPad. Ook wordt er in spanning afgewacht of de rechter in Nederland ingaat op het verzoek van Apple om de Samsung Galaxy Tab te verbieden. Samsung is inmiddels met de verkoop hiervan begonnen.

In samenwerking met Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4109050). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.