Managed hosting door True

Cisco koopt Axioss ip-software van Comptel

 

Cisco neemt voor 31 miljoen dollar ip-softwarespecialist Axioss over, een onderdeel van de Finse it-leverancier Comptel. Cisco krijgt hierdoor de orderbeheersoftware en de betrokken medewerkers van Axioss in handen. De overname wordt in het derde kwartaal van 2011 afgerond.

Het Finse Comptel kocht in 2008 het Britse Axiom Systems, leverancier van Axioss software. Axioss en de betrokken werknemers worden onderdeel van het Cisco NMTG and Cisco Advanced Services Group. Dit onderdeel levert Cisco Prime, een netwerkbeheer en -dienstenplatform.

Met de technologie van Axioss zegt Cisco meer te bieden op het gebied van netwerk- en service management in combinatie met zijn IP-netwerkplatform. Volgens Cisco kunnen service providers en telco's zo beter nieuwe videodiensten, mobiele datadiensten en clouddiensten uitrollen. Volgens Cisco is daar behoefte aan vanwege het groeiend aantal mobiele gebruikers.

Cisco nam eerder dit jaar in maart cloudspecialist NewScale over. Axioss is de eerste overname sinds de aankondiging van een grote herstructurering.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4109034). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.