Managed hosting door True

CA en McDOS sluiten OEM-overeenkomst

 

Computer Associates en McDOS International hebben per 1 november 2004 een OEM-distributieovereenkomst gesloten voor de Nederlandse markt.

McDOS gaat CA’s OEM-productaanbod, waaronder BrightStor ARCserve Backup-software voor Windows en BrightStor ARCserve Backup voor laptops en dekstops, en CA’s Unicenter Desktop DNA distribueren. Verder zal McDOS ook CA’s security OEM-producten, zoals eTrust PestPatrol en eTrust EZ Armor in zijn assortiment opnemen.

De overeenkomst met McDOS is een logisch vervolg op CA’s recent aangekondigde EMEA-strategie. Met deze nieuwe strategie richt CA zich op drie belangrijke aspecten, namelijk het MKB, het uitbreiden van activiteiten in snel groeiende geografische markten en het aangaan van nieuwe overeenkomsten met OEM’s en alliantiepartners. Met de samenwerkingsovereenkomst krijgt CA niet alleen vaste voet aan de grond in de system builder-markt, maar zorgt het er bovendien voor dat ze nu vertegenwoordigd zijn in elke schakel van het kanaal.

Met behulp van CA’s managementsoftware kunnen system builders zich onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Bovendien kunnen zij essentiële functies, zoals virusbescherming, anti-spyware, data backup en PC-migratie voor klanten vereenvoudigen en automatiseren. CA maakt zijn eTrust-, BrightStor- en Unicenter-applicaties op twee verschillende manieren beschikbaar voor system builders. System builders kunnen:

* software al vooraf installeren op systemen (‘hard bundling’);
* systemen leveren met CA-software in het softwarepakket (‘soft bundling’).

‘Wij zijn verheugd dat CA McDOS heeft gekozen voor het distribueren van zijn OEM-producten,’ aldus Carlos Aalbers van McDOS International. ‘Dealers hebben behoefte aan een bedrijf dat alles kan leveren, van software tot hardware, tegen een betaalbare prijs. CA’s OEM productportfolio complementeert ons huidige productaanbod. Bovendien dragen CA’s complete en geïntegreerde managementsoftware-oplossingen bij aan het behalen van concurrentievoordeel door de kosten van klanten terug te dringen en de efficiëntie te verhogen.’

‘Een aantal maanden geleden zijn we een compleet nieuw system builder-programma gestart en daar plukken we nu de vruchten van,’ zegt Ronald de Jong, regional channel manager bij CA Nederland. ‘McDOS heeft een uitstekende reputatie in de system builder-markt én het grootste bereik in de sector. Daarnaast beschikt McDOS over een salesafdeling die verstand van zaken heeft. Het bedrijf maakt een uitstekende groei door en dat biedt veel vertouwen voor de toekomst.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/410850). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.