Managed hosting door True

Verkoop TouchPad loopt storm door dumpprijs

 

De TouchPad vliegt de winkels uit sinds leverancier Hewlett Packard besloot de prijs vier keer zo laag te maken. Voor slechts 99 dollar hebben Amerikaanse consumenten al een 16 GB HP-tablet in handen die eerst nog 399 dollar kostte. De 32 GB-variant kost 150 dollar. In Nederland is het apparaat nooit verkocht geweest. HP deed de tablets in de uitverkoop na tegenvallende verkoopprijzen en klachten dat er te weinig software beschikbaar was voor het apparaat.

De stormloop op TouchPads lijkt positief, maar HP maakt nog steeds dik verlies op de apparaten. De ontwikkelingskosten alleen al zijn ongeveer driehonderd dollar, meent onderzoeksbureau iSuppli. Toch scheelt de uitverkoop het bedrijf ook geld, want het terugnemen van tablets van winkels is een duurder proces. Amerikaanse online winkel Best Buy had 250.000 TouchPads in op voorraad liggen en wilde deze aan de laverancier retourneren.

Op 19 augustus 2011 gaf HP aan te stoppen met de ontwikkeling van apparaten die gebruik maken van het besturingssysteem WebOS, waaronder de tablet. De tablet is in Nederland niet te koop, maar wel voor 99 euro te bestellen op de Duitse website van HP.

Concurrentiestrijd

Met het verdwijnen van HP's WebOS-apparaten, heeft Apple een concurrent minder op de tabletmarkt. Dit bedrijf domineert de markt momenteel met zijn iPad 1 en 2. Hierdoor zijn iOS, Android, Blackberry en Windows 8 over in de race om het grootste tabletbesturingssysteem ter wereld te worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4108045). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Inmiddels ook op de Duitse site uitverkocht!

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.