Managed hosting door True

NetApp voldoet niet aan verwachtingen

 

NetApp zag zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn boekjaar 2012 met 27 procent stijgen naar 1,46 miljard dollar. De winst daalde met 7 procent naar 139,5 miljoen dollar. Analisten hadden een omzet van 1,51 miljard dollar verwacht en waren daarnaast teleurgesteld over het aangekondigde vertrek van cfo Steve Gomo. Het aandeel van NetApp daalde met ongeveer 14 procent.

NetApp wist het afgelopen kwartaal een hogere omzet te halen doordat zakelijke klanten naar meer dataopslag vroegen, zoals de NetApp FAS6000 series of de NetApp E-Series storage appliances. De omzet uit de verkoop van producten bedroeg 965,7 miljoen dollar. De omzet uit software en onderhoud bedroeg 198,2 miljoen dollar. De omzet uit diensten bedroeg 294,3 miljoen dollar. Toch was de groei niet genoeg vonden analisten. NetApp zegt niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen vanwege het uitdagende macro-economische klimaat.

Pensioen

Voor het tweede kwartaal van zijn boekjaar verwacht NetApp wat omzet betreft met 20 tot 28 procent verder te groeien. De omzet moet dan uitkomen op 1,5 tot 1,6 miljard dollar. Dat ligt onder de verwachting van analisten; die hadden een omzet van 1,61 miljard dollar verwacht.

NetApp-cfo Steve Gomo, die met pensioen gaat, wordt vanaf 1 januari 2012 vervangen door Nicholas Noviello.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4107404). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.