Managed hosting door True

'Manager moet consumenten-ICT omarmen'

 

Openbaar vervoer

45 procent van de early adopters merkt dat de klanttevredenheid en -loyaliteit omhoog gaat zodra medewerkers hun eigen apparatuur op de werkvloer mogen gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van IDC. Cio's moeten niet langer hun kop in het zand steken en het gebruik van consumententechnologie zoals smartphones, tablets en laptops omarmen. Tegelijkertijd moeten zij in de gaten houden dat het beheer en de beveiliging goed geregeld zijn.

De zogeheten 'consumerization' van ict wordt ook wel bring your own device (BYOD) genoemd, al wordt er bij consumerization ook vaak het gebruik van sociale netwerken en clouddiensten bij opgeteld. Met name jonge mensen nemen graag hun gadgets mee naar de werkvloer. Het is dan niet wenselijk dat medewerkers tijdens werktijd meer met privézaken bezig zijn, aan de andere kant zijn medewerkers hierdoor wel productiever, flexibeler en beslissen zij sneller.

Het is volgens IDC aan de ict-manager om de consumerization te gebruiken om een grotere klanttevredenheid en -loyaliteit te creeëren. Volgens bijna de helft van de ondervraagde bedrijven die vroeg zijn aangehaakt op het BYOD-idee, stijgt die klanttevredenheid door consumerization. Eenzelfde aantal had door het meebrengen van telefoons, laptops en tablets ervaren dat ze ict-medewerkers, fte's en trainingskosten konden verlagen.

Juiste eigenschappen

Ook bedrijven die geen early adopters zijn, ervaren de positieve effecten van BYOD, sociale netwerken en clouddiensten. Hoe later het bedrijf instapt, hoe lager het percentage is van bedrijven die consumerization omarmen. Volgens Dave Hansen van CA Technologies moeten cio's nu knopen doorhakken en in de cloud gaan werken. 'Mensen willen altijd en overal informatie kunnen ophalen. Dat doen ze privé allang in de cloud, maar zakelijk meestal nog niet. Als bedrijven hun beveiliging afstemmen op de nieuwe situatie en het ict-beheer de juiste eigenschappen heeft om met BYOD om te gaan, dan zal dat de organisatie ten goede komen.'

Ook zakelijke beslissers dienen een rol te spelen in het beter maken van de werkomgeving voor het gebruik van privé-apparaten en werken in de cloud. 'Dan kunnen medewerkers altijd en overal optimaal presteren', aldus CA Technologies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4106180). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.