Managed hosting door True

Stabiele tweede kwartaalcijfers 2011

Hoogwaardige producten leveren Dell winst op

 

Dell heeft een stabiel tweede kwartaal achter de rug. Vooral dankzij de toenemende verkoop van zelfontwikkelde en overgenomen hoogwaardige technologie, zoals dataopslag. Dell haalde een omzet van 15,7 miljard dollar. Dat is 1 procent meer dan de omzet in het tweede kwartaal van 2010. De winst bedroeg 890 miljoen dollar. Dat is 63 procent meer dan een jaar geleden.

De omzet van Dell's Enterprise solutions & services divisie groeide met 4 procent naar 4,6 miljard dollar. Volgens Dell is de omzet- en winstgroei te danken aan de toenemende vraag uit de zakelijke markt naar hoogwaardige producten zoals servers, storage en beheersoftware. Deze technologieën leveren Dell hoge marges op. Het gaat hierbij om producten zoals Dell EqualLogic en Compellent dataopslagsystemen en Kace systeembeheeroplossingen. Dell verwacht verder goede zaken te doen met zijn portfolio voor hoogwaardige producten. Ook het recent aangekochte Force10 Networks wordt aan dit porfolio toegevoegd. 

EMC

Dell verkoopt vooral steeds meer eigen technologie in plaats van producten van andere leveranciers. Zo werden in het laatste kwartaal 62 procent minder EMC-producten via Dell verkocht. Maar de verkoop van Dell dataopslag, zoals EqualLogic en Compellent, steeg met 15 procent. Volgens Dell worden zo veel mogelijk klanten die EMC-storage afnemen, overgeheveld naar Dell dataopslagsystemen.

Ceo Michael Dell zegt verder te investeren in eigen technologie. In het tweede kwartaal werden tweeduizend mensen aangenomen die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling (R&D).

Dell werkt met OpenStack en Cloudera/Hadoop

Dell heeft de banden met een aantal leveranciers aangehaald. Zo heeft het zijn cloudoplossingen beschikbaar gemaakt voor het cloudplatform OpenStack. OpenStack is opgericht door het Texaanse hostingbedrijf Rackspace en een alternatief voor cloudplatformen van Amazon en VMware. Ook werkt Dell met softwareleverancier Cloudera op het gebied van het verwerken van grote hoeveelheden data. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de Hadoop open-source technologie die Cloudera in zijn software heeft verwerkt. Hadoop is een Apache open source-project dat Java-programma's gebruikt. Hadoop heeft zijn basis in het MapReduce-algoritme. Programmeurs kunnen met MapReduce-applicaties, via een simpele ‘drag-and-drop interface', data verplaatsen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4105138). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.