Managed hosting door True

HP overweegt afstoten pc-divisie PSG

HP stopt met TouchPad en smartphones

 

HP stopt met de productie van zijn TouchPad tablet. Tevens stopt het met de Pre3 en Veer smartphones die afkomstig zijn van het overgenomen Palm. HP kijkt nog wat er in de toekomst gebeuren moet met het besturingssysteem WebOS. Verder wordt een afstoting van de pc-divisie PSG overwogen.

HP maakte dit bekend tijdens zijn de presentatie van de derde kwartaalcijfers van zijn boekjaar 2011. De beslissing om te stoppen met de TouchPad komt na eerdere berichten dat er te weinig van deze tablets worden verkocht en dat HP de prijzen naar beneden moest aanpassen. Zo heeft de Amerikaanse retaiketen Best Buy slechts 10 procent van de 250.000 ingekochte HP TouchPads verkocht. Best Buy wil de onverkochte voorraad terugsturen en geld terugzien. Klanten kiezen liever voor een Apple iPad of voor een tablet of smartphone met het Android-besturingssysteem. In Nederland wordt de Touchpad officieel niet verkocht.

HP denkt verder na over de toekomst van het besturingssysteem WebOS, dat het vorig jaar in handen kreeg na de overname van Palm. HP heeft daarvoor de nieuwe WebOS global business unit opgericht, dat zich richt op meer gebruik van WebOS in het bedrijfsleven en grote organisaties.

HP PSG en Autonomy

HP overweegt verder zijn pc-divisie Personal Systems Group (PSG)  af te stoten. Dit werd overigens al eerder aanbevolen door aandeelhouders. Deze pc-tak is goed voor 41 miljard dollar omzet, maar haalt lage marges. HP maakte ook bekend dat voor 10,3 miljard dollar Autonomy wordt overgenomen, leverancier van informatie managementsoftware.

Met deze stappen wil HP volgens ceo Leo Apotheker zich verder focussen op groeimarkten, zoals cloud computing, software en oplossingen. Dat komt ongeveer neer op hetzelfde businessmodel dat IBM al jaren succesvol voert.

Derde kwartaalcijfers 2011

HP heeft in het derde kwartaal een omzet van 31,2 miljard dollar geboekt. In dezelfde periode  van 2010 werd een omzet van 30,7 miljard dollar geboekt. HP verlaagt de omzetverwachting voor heel 2011 van 127,6 naar 127,2 miljard dollar. Eerder verwachtrte HP een omzet van 129 tot 130 miljard dollar. Tevens is de verwachting voor de winst per aandeel naar beneden bijgesteld: van minimaal 5 dollar naar 4,82 tot 4,86 dollar. In het derde kwartaal bedroeg de winst per aandeel 1,10 dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4102771). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.