Managed hosting door True

Intel levert patch voor SSD 320 bug

 

Bug

Intel heeft een patch ontwikkeld die een bug in zijn solid sate drives moet verwijderen. Het gaat hierbij om firmware die Intel SSD 320 serie herstelt. Sommige ssd’s beschikken door de bug maar over 8 MB terwijl ze veel meer capaciteit zouden moeten hebben, tot wel 600 GB. Het probleem staat ook bekend als de 'Bad Context 13x Error'.

De firmware kan via de site van Intel worden gedownload. Intel biedt zijn klanten ook de mogelijkheid om de SSD 320 te laten vervangen door nieuwe ssd's. Intel zegt dat sommige klanten niet meer hun data kunnen vinden indien ze dat hebben opgeslagen op een Intel SSD 320 met een bug.

Gebruikers kunnen hun ssd's zelf herstellen met de Intel SSD Toolbox. Data kan echter wel verloren gaan als de optie secure erase moet worden gebruikt. Met de Intel Firmware Update Tool worden ssd's beschermt tegen bugs.

Koning en Hartman

Intel introduceerde afgelopen maart 2011 de nieuwe SSD 320-lijn. Deze bestaat uit 40 GB, 80 GB, 120 GB, 160 GB, 300 GB en 600 GB solid state drives (ssd's). Het probleem ontstaat als de ssd's worden uitgezet en weer worden aangezet. Intel erkent dat er een probleem is, dat wordt omschreven als 'Bad Context 13x Error'.

Op een bios-systeem (basic input output system) staat te lezen dat sommige ssd's over 8 MB beschikken terwijl ze veel meer capaciteit zouden moeten hebben, tot wel 600 GB. Het bios is een bibliotheek met een set basisinstructies voor de communicatie tussen het besturingssysteem (OS) en de hardware. Tijdens het opstarten van een pc, wanneer het besturingssysteem nog niet geladen is, is dit ook de enige software die beschikbaar is.

De Intel SSD 320 serie wordt ook in Nederland verkocht, onder andere door Koning en Hartman. Een medewerker meldt: 'De patches zitten op alle nieuwe ssd's die Intel levert. Intel vervangt direct een drive die een error heeft. Ik denk dat het hele verhaal hier omheen is opgeblazen, volgens Intel gaat om een zeer klein aantal wat een error had. Wij hebben veel ssd's verkocht uit de SSD 320 serie en totaal geen issues gehad met klanten tot heden.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4100362). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.