Managed hosting door True

HTC investeert in koptelefoons van Dr. Dre

 

De Taiwanese telefoonleverancier HTC investeert 309 miljoen dollar in de Amerikaanse leverancier van luxe koptelefoons Beat Electronics. Die hoofdtelefoons worden onder andere in combinatie met smartphones gebruikt. Een van de aandeelhouders van Beat Electronics is de Amerikaanse rapper en hip-hop artiest Dr. Dre.

Met deze overeenkomst krijgt HTC 51 procent van de aandelen van Beat Electronics in handen. De koptelefoons en speakers van Beat Electronics zijn gericht op muziekliefhebber die een goede geluidskwaliteit willen, zo stelt de fabrikant.

Hardwareleverancier HP gebruikt de speakers van de leverancier in zijn pc's. Een lijn van koptelefoons is vernoemd naar Dr. Dre. Het merk wordt ook gepromoot door popartiesten als Lady Gaga en Kayne West.

100 miljoen dollar voor Dr.Dre

Andre Young, alias Dr. Dre is volges Forbes.com een van de rijkste Amerikaanse hip-hop artiesten en heeft een geschat vermogen van 125 miljoen dollar. Hij brak begin jaren negentig door. Met het sluiten van de overeenkomst met HTC kan de rapper naar verluid 100 miljoen dollar bijschrijven op zijn bankrekening. Hij zou een aandeel in Beat Electronicshebben van 40 procent.

Het Taiwanese HTC ziet de verkoop van zijn smartphones wereldwijd toenemen. Zo heeft 20 procent van Amerikaanse gebruikers een HTC-telefoon die op Android of Windows Mobile werkt. HTC concurreert met Nokia, Samsung en Apple.

HTC and Beats by Dr. Dre

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4100331). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.