Managed hosting door True

Vancis staat straks vooraan bij verkoop Interflex

 

Vancis, dochteronderneming van universitair ict-dienstverlener Sara, is eerste gegadigde om een bod te doen op Interflex Datacenter, mocht dat bedrijf in de etalage worden gezet. Interflex is de uit nood geboren doorstart van een groot deel van de activiteiten van het failliet gegane Itricity. Eigenaren van deze joint venture zijn Inter Access en CTB. Vancis blijkt de hostingpartner te zijn van Interflex.

Inter Access en CTB namen eind maart een groot deel van de activiteiten van de bankroet gegane datacenterdienstverlener iTricity/Glidepath over. Dat was een noodgreep, omdat beide bedrijven goed waren voor zo'n 70 procent van iTricity en daar systemen van hun klanten hadden draaien. Om te voorkomen dat er systemen zouden stilvallen kozen Inter Access en CTB ervoor zelf een deel van de failliete boedel van Itricity over te nemen. Hiervoor werd een aparte BV, Interflex Datacenter, opgericht en er werd direct een nieuwe hostingpartner aangetrokken: Vancis, de commerciële dochteronderneming van SARA Netwerk- en Rekendiensten die opereert vanaf het Science Park in Amsterdam.

Geen kernactiviteit

Op termijn willen Inter Access en CTB weer af van Interflex om de activiteiten onder te brengen bij een hierin gespecialiseerde marktpartij. Niet voor niets hadden beide bedrijven in een eerder stadium hun rekencentrumtaken afgestoten. Die behoren in hun ogen niet tot hun kernactiviteiten. Mocht de tijd daar rijp voor zijn dan is Vancis een zeer voor de hand liggende partij om de zaken bij onder te brengen, zegt Hans den Hartog, algemeen directeur van Inter Access. 'Zo ver is het zeker nog niet. Er zijn drie fasen. Fase één, het in de lucht houden van het datacentrum, is afgerond. Gelukkig heeft de doorstart niet tot verstoringen geleid in dienstverlening aan klanten. In fase twee, waarin we nu zitten, richten we ons op de reductie van de kosten, onder andere door een migratie van hardware naar de locatie van Vancis. Bij de derde fase, op termijn, zoeken we naar een partij die de activiteiten van Interflex definitief kan overnemen.'

Vancis is de hostingpartner van Inter Access en wordt bijvoorbeeld ingezet bij de recent verworven opdracht bij Boer & Croon. Hierbij nemen Inter Access en Vodafone het werkplekbeheer over en bieden het adviesbureau een op de cloud gebaseerde werkoplossing aan. Vancis levert hierbij het cloudplatform.

Overnamesom

Uit het eerste faillissementsverslag over Itricity van curator Bert van Apeldoorn van SWDV Advocaten blijkt dat Inter Access en CTB zo'n 200.000 euro hebben betaald voor de overname. De hiervoor opgezette joint venture Interflex nam geen voorraad en bedrijfsinventaris over, maar de contracten van zo'n vijftien werknemers, het klantenbestand, goodwill en onder bepaalde voorwaarden de hardware van iTricity die het niet had geleased. De overnamesom voor deze hardware is echter nog niet precies bepaald omdat nog onduidelijk is welke hardware van welke partij gehuurd was en welke hardware in eigendom was van iTricity.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4099841). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.