Managed hosting door True

Personeel Accenture beheert bonus via web

 

Medewerkers van Accenture Nederland krijgen meer mogelijkheden om hun secundaire arbeidsvoorwaarden af te stemmen op hun persoonlijke wensen. Het personeel van de dienstverlener krijgt per 1 september 2011 de beschikking over een webportal waarin een actueel overzicht wordt gegeven van de individuele regelingen en kan die regelingen zelf wijzigen. Personeel kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een bonus niet te laten uitbetalen maar te storten in een pensioenfonds of het bedrag gebruiken voor de aankoop van vakantiedagen.

De dienstverlener maakte eerder al zijn pensioenregeling en mobiliteitsplan flexibel, maar gaat met de nieuwe portal een stap verder, vertelt hr-directeur Thomas Mulder. 'We zetten bovenwettelijke regelingen als de dertiende maand, vakantiegeld, extra vakantiedagen en bonussen om in een budget. Werknemers kunnen dat bedrag naar eigen behoefte gebruiken voor bijvoorbeeld het aankopen van verlof, pensioenstortingen, sparen voor vakantiedagen of een sabbatical.'

Mulder legt uit dat medewerkers regelingen ook gaandeweg kunnen aanpassen. 'Iemand die gezien zijn functie recht heeft op een leaseauto maar liever met de fietst naar het werk gaat, kan het leasebedrag op een andere manier besteden. Mocht die persoon een klant krijgen waarvoor wel een auto nodig is, dan kan hij alsnog kiezen voor een leaseauto.'

De werkgever onderzocht de behoeften van werknemers en kwam tot de conclusie dat zij hun voorwaarden willen afstemmen op hun persoonlijke behoeften. Mulder ziet dat die trend overwaait vanuit de bankensector.

Verloop

Volgens de hr-directeur positioneert de dienstverlener zich door de flexibele arbeidsregeling als een aantrekkelijke werkgever. Hij denkt dat de flexibele arbeidsvoorwaarden samen met het nieuwe werken en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf het verloop van medewerkers in toom houden.

Accenture heeft een verlooppercentage van 18 procent. 'Dat is in lijn met ons streven om dat percentage onder de 20 procent te houden' licht hij toe. Mulder stelt ook dat het nieuwe systeem de administratie van de arbeidsregelingen vereenvoudigd.

Accenture heeft ongeveer 2500 medewerkers in Nederland. In totaal werken ongeveer 220.000 mensen bij het bedrijf. Nederland dienst als voorbeeld voor de introductie van portals in andere landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4097214). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.