Managed hosting door True

Zorggroep Raalte haalt ICT weg bij ziekenhuis

Schutte Informatisering richt nieuwe omgeving in

 

Zorggroep Raalte laat Schutte Informatisering uit Lemelerveld (gemeente Dalfsen) een nieuwe ict-omgeving inrichten. De zorginstelling maakt nu nog via een Citrix-verbinding gebruik van het ict-netwerk van het Deventer Ziekenhuis. Met het oog op het te verwachten intensievere gebruik van ict-middelen wil de zorggroep voortaan een eigen ict-koers varen en beschikken over een schaalbaar netwerk. De looptijd van het hostingcontract met Schutte Informatisering bedraagt drie jaar.

Het nieuwe netwerk van Zorggroep Raalte (vierhonderd medewerkers) draait vanaf eind dit jaar in het datacentrum van Schutte Informatisering. De ict-dienstverlener zorgt daarbij voor het onderhoud en beheer van het bedrijfsnetwerk. De zorginstelling heeft een flexibel contract gesloten waarbij het à la carte-diensten en -oplossingen kan afnemen. Bij Zorggroep Raalte werkt een ict-medewerker als eerstelijns-contact; de tweede- en derdelijnsondersteuning ligt bij Schutte.

Domotica

Rolf van Munster, manager Financiën en Informatievoorziening bij Zorggroep Raalte, vertelt dat het niet meer handig is om mee te liften met het ict-netwerk van Deventer Ziekenhuis. Maar de instelling is eigenlijk te klein om weer intern een nieuwe ict-omgeving op te tuigen. Dat zou te veel investeringen vergen en te weinig waarborgen geven voor een goede ict-voorziening op de langere termijn. Daarom besloot de zorggroep tot uitbesteding van de ict aan een gespecialiseerde partij. Na een aanbestedingstraject viel de keuze op Schutte Informatisering, een lokaal opererende automatiseerder.

Volgens Van Munster was er bij zijn organisatie behoefte vorm te geven aan een eigen ict-beleid om meer grip te krijgen op ict. De verpleging- en verzorgingssector krijgt op een steeds grotere schaal te maken met automatisering. De manager wijst bijvoorbeeld op de groei van domotica-toepassingen voor zorg op afstand en het gebruik van elektronische cliëntdossiers als vervanging van de papieren dossiers. 'Dat vereist een stabiele, minder kwetsbare en makkelijk aan te passen ict-omgeving.'

Nieuwbouw

Voor Zorggroep Raalte speelde in het besluit om de ict-huishouding professioneler aan te pakken ook de plannen voor een nieuw zorgcomplex in Lemelerveld mee. In deze uitbreiding is een belangrijke rol weggelegd voor domotica om cliënten zorg op afstand te kunnen bieden. 'In de 21ste eeuw is het voor een zorginstelling niet mogelijk om optimaal te functioneren als ict geen onderdeel uitmaakt van de zorgvisie', aldus Van Munster.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4092941). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.